CM CELJE

V CM Celje iščejo revizorja, v Lidu še vedno stavkajo

Objavljeno 27. junij 2012 09.17 | Posodobljeno 27. junij 2012 09.18 | Piše: S. J., STA

V hčerinskem Lidu se nadaljuje v torek začeta stavka.

Stavka v Lidu se nadaljuje.

CELJE – Danes se bodo na skupščini sestali delničarji celjskega podjetja Ceste mostovi (CM) Celje, ki bodo odločali o imenovanju posebnega revizorja za pregled poslovanja v zadnjih šestih letih. Sestali se bodo tudi delničarji hčerinskega podjetja VOC, medtem ko zaposleni v hčerinskem podjetju Lid nadaljujejo v torek začeto stavko.

Skupščina CM Celje, ki je v večinski lasti delavcev, nekdanjih zaposlenih in kooperantov, ima na dnevnem redu predlog sklepa, po katerem bi delničarji za posebnega revizorja družbe imenovali družbo PKF revizija in svetovanje.

Nevestno delovanje odgovornih oseb?

Naloga revizorja bo preveriti vse postopke in posle s stališča gospodarnosti in ekonomske utemeljenosti. Obstaja namreč sum, da je prišlo do škodljivih poslovnih odločitev in nevestnega ravnanja vseh odgovornih oseb v matični družbi in njenih hčerinskih družbah.

Popoldne se bodo sestali tudi delničarji hčerinskega podjetja VOC, ki imajo na dnevnem redu predlog o dokapitalizaciji v višini dobrih dveh milijonov evrov z denarnimi sredstvi z namenom poslovnega in finančnega prestrukturiranja družbe.

Dokapitalizaciji nasprotujejo banke upnice

Dokapitalizaciji VOC tujega partnerja nasprotujejo banke upnice na čelu z Abanko Vipa, ker bi se s tem bistveno zmanjšalo lastništvo CM Celje v podjetju VOC, je v torek dejala direktorica glavne celjske podružnice Abanke Nada Jurko. VOC je zdaj v 66-odstotni lasti podjetja CM Celje, lastniki preostalega deleža so mali delničarji.

Stavka se nadaljuje

Medtem se danes nadaljuje v torek začeta stavka zaposlenih v hčerinskem podjetju družbe CM Celje, v podjetju Lid, za katerega je na sodišče že bil podan predlog za stečaj. Okoli 160 zaposlenih stavka zaradi neizplačane plače za maj in neplačanih prispevkov za leto dni ter neizplačanih regresov.

Stavkajo na delovnih mestih, je dejal predsednik podjetniškega sindikata Anton Turk in dodal, da bo sindikat danes sodišču plačal okoli 3700 evrov začetnih stroškov stečaja. Pričakuje tudi, da bodo delavci do nadaljnjega napoteni na čakanje doma.

Deli s prijatelji