LEGALNO

V čigave žepe odtekajo državni evri

Objavljeno 22. julij 2013 22.40 | Posodobljeno 22. julij 2013 22.42 | Piše: A. L.

Med poslanci se jih največ uči angleščino iz poslanske skupine SDS, in sicer pri podjetju, ki ga vodi profesorica Mirjam Dominko in je pred leti kandidirala za občinsko svetnico stranke SDS.

Med učenci sta tudi Eva Irgl in Andrej Šircelj.

LJUBLJANA – Vsak peti član 90-članskega parlamenta se je letos učil angleščino oziroma je pilil svoj slog v omenjenem jeziku. Največ poslancev, ki so se lotili tujega jezika, prihaja iz opozicijske stranke SDS. Dragutin Mate, Jožef Jerovšek, Eva Irgl, Janja Napast, Sonja Ramšak, Danijel Krivec, Tomaž Lisec, Andrej Šircelj, Ljubo Žnidar ter nekdanji poslanki Patricija Šulin in Damjana Petavar Dobovšek so si privoščili hitre tečaje angleškega jezika pri jezikovni šoli Candor-Dominko z Vrhnike, poroča Delo. Vodi jo profesorica Mirjam Dominko, ki je pred leti kandidirala za občinsko svetnico stranke SDS.

Vsak poslanec ima letno na voljo 800 evrov, ki jih lahko porabi za izobraževanje.

Vogrin za netradicionalno

Tuje jezike so izpolnjevali tudi vsi štirje poslanci NSi: vadili so z govorci, katerih materni jezik je angleščina. Angleščino sta utrjevala še poslanka PS Saša Kos in Ivan Simčič (nepovezan). Nepovezani poslanec Ivan Vogrin po načinu učenja nekoliko skače iz povprečja. Odločil se je namreč za superučenje (v polspečem stanju, stanju alfa). Vogrin je pogodbo, vredno 780 evrov, sklenil sredi aprila.

 

Priljubljeno je tudi učenje javnega nastopanja

Poslanci se radi odločijo tudi za tečaje javnega nastopanja. Med temi najdemo predsednika poslanske skupine PS Janija Möderndorferja in predsednico preiskovalne komisije o ekstremistih Majdo Dimitrovski. Prvemu pomaga hčerinska družba marketinške agencije Pristop, drugi pa Marta Kos Marko. Poslansko skupino SDS je retoriko in javno nastopanje učil strankin nekdanji poslanec Mirko Zamernik in za 10 dni dela zaslužil 3000 evrov.

Pri agenciji Propiar se je pet poslancev DL učilo komuniciranja z mediji, poslanci Desusa pa so za podobne storitve najeli družbo Šola retorike.

Deli s prijatelji