NAPOVED

V četrtek do 33 stopinj, v petek spet nevihte

Objavljeno 16. julij 2012 15.51 | Posodobljeno 16. julij 2012 15.51 | Piše: D. P.

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja.

V sredo in četrtek bo spet poletno vroče.

LJUBLJANA – Nekatere naše bralke in bralce je po kislem koncu tedna zaskrbelo, ali je poletje že vzelo slovo. »Ne, ne, spet bo toplo in vroče,« je vse skeptike v hipu potolažil Uroš Strajnar, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje in prostor (Arso).

V četrtek spet 33 stopinj

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno, predvsem na jugovzhodu bo še več oblačnosti. Popoldne lahko nastane v gorah še kakšna krajevna ploha. Ogrelo se bo do 25 stopinj na celini, na Obali in Primorskem do 28. »Do četrtka se bo ogrevalo, pričakujemo pa temperature do 33 stopinj,« pravi Strajnar, ki v prvih dneh tedna ne obljublja neviht. »Morda bo kakšna ploha, pa še to bolj v gorskem svetu.«

V mestih in dolinah bomo prvega pravega dežja deležni v petek. »Takrat se nam obetajo nevihte.«

Morje se bo spet ogrelo

V teh dneh se je morje precej ohladilo. Še pred dnevi je imelo 28 stopinj, danes le 23. »Hitro se bo spet ogrelo,« je bil optimističen Strajnar. Nad jugozahodno in delom srednje Evrope se krepi območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnikom v spodnjih plasteh ozračja k nam priteka hladnejši in postopno bolj suh zrak.

Deli s prijatelji