VREMENSKA

Uživate na sončku? Že za jutri velja resno opozorilo

Objavljeno 13. september 2015 15.02 | Posodobljeno 13. september 2015 15.02 | Piše: T. L.

Namesto sonca se za jutri napovedujejo močnejši in dolgotrajnejši nalivi z nevihtami. Zato je možen hiter porast manjših vodotokov in hudournikov v delih države.

Deževje je zajelo Slovenijo.

LJUBLJANA – Medtem ko še lahko uživamo v topli poletni nedelji (dnevne temperature se bodo povzpele do 26 stopinj Celzija), pa se bo v popoldanskem času z zahoda že začela nabirati oblačnost. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo oblačno, v Posočju bo občasno tudi že rahlo deževalo. 

In že jutri lahko pričakujemo spremembo vremena: v zahodni in osrednji Sloveniji bo še večinoma oblačno, v vzhodnih krajih pa deloma sončno. Padavine se bodo dopoldne na zahodu krepile. Po podatkih Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje (Arso) bodo v ponedeljek sredi dneva in zgodaj popoldne na območju severozahodne Slovenije (Posočje, Idrijsko-Cerkljansko hribovje, zahodni del Gorenjske) ob nevihtah možni močnejši in dolgotrajnejši nalivi. Ob nalivih je možen hiter porast manjših vodotokov in hudournikov.

Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, ob morju do 19, najvišje dnevne od 19 do 24, v vzhodni Sloveniji in ob morju do okoli 26 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji