KONEC

UVK ustavil postopek proti Telekomu

Objavljeno 24. februar 2012 12.07 | Posodobljeno 24. februar 2012 11.20 | Piše: D. P., STA

V mobitelu niso onemogočali dostopa do določenih številskih blokov.

Telekom Slovenije

LJUBLJANA – Urad RS za varstvo konkurence (UVK) je ustavil postopek, ki ga je proti Mobitelu oziroma Telekomu Slovenije uvedel na podlagi prijave družbe Akton. Ta je trdila, da je Mobitel kršil zakonodajo z onemogočanjem dostopa do številskih blokov +38643 in +38649.

Brez učinka

Urad je v postopku ugotovil, da Mobitel – ta se je lani pripojil k matični družbi Telekom Slovenije – omogoča dostop do številskih blokov +38643 in +38649 in da je malo verjetno, da bi glede na število klicev na zadevne številke iz omrežij slovenskih operaterjev zaračunavanje previsokih cen za tranzitiranje teh klicev lahko imelo znaten učinek na maloprodajni trg telekomunikacijskih storitev v Sloveniji.

Prijava Aktona

UVK je postopek uvedel marca 2010 na podlagi prijave Aktona in podatkov, ki jih je zbral pri izvajanju nadzora, ki so nakazali verjetnost, da naj bi Mobitel zlorabil položaj na medoperaterskem trgu zaključevanja govornih klicev prek javnega mobilnega telefonskega omrežja, in sicer s tem, da naj bi drugim operaterjem razen svoji matični družbi Telekom Slovenije onemogočal zaključevanje pozivov prek medomrežne povezave v omrežje Mobitel.

Deli s prijatelji