V ZAPOR

Ustavno sodišče naj bi zavrnilo Janšo

Objavljeno 12. junij 2014 19.31 | Posodobljeno 12. junij 2014 19.33 | Piše: Mo. S.

Neuradno naj bi večina ustavnih sodnikov glasovala v škodo Janezu Janši, ki se mora 20. junija zglasiti v zaporu na Dobu.

Predsednik SDS Janez Janša.

LJUBLJANA – Po neuradnih podatkih Reporterja naj bi ustavno sodišče zavrnilo ustavno pritožbo Janeza Janše, kar pomeni, da se mora ta v petek, 20. junija, zglasiti v zaporu na Dobu, kjer bo začel prestajati dveletno zaporno kazen v zvezi z zadevo Patria.

Kot poroča Reporter, naj bi ustavni sodniki v sredo z večino odločili, da se ustavna pritožba ovrže, saj menda menijo, da še niso izkoriščena vsa pravna sredstva, zavrnili pa naj bi tudi Janševo pritožbo, da bi zaradi sodbe in začetka prestajanja zaporne kazni nastale nepopravljive posledice. Kot še navaja omenjeni portal, naj bi bila odločitev sodnikov tri proti šest v Janševo škodo, v njegovo škodo pa naj bi glasoval celotni ženski del senata sodišča ter njegov predsednik Miroslav Mozetič. Preostali moški del ustavnih sodnikov naj bi pisal ločena mnenja.

Pri Reporterju navajajo še, da naj bi bila odločitev povezana s predčasnimi volitvami, na katerih naj bi se v primeru, da gre Janša v zapor, obetala zmaga levice.

Deli s prijatelji