IZPOVED

Urška Bačovnik Janša: »Očka je službeno odsoten«

Objavljeno 29. junij 2014 22.00 | Posodobljeno 30. junij 2014 00.18 | Piše: M. U.

Žena političnega zapornika in mama je spregovorila.

Solze Urške Bačovnik Janša.
LJUBLJANA – Soproga zaprtega Janeza Janše, Urška Bačovnik Janša, je za Planet TV dejala, da je težko. Pravi, da če bi bila brez otrok, bi zaporno kazen soproga lažje prenašala, tako pa je »vsaka ura, ko je s soprogom po krivici ločena, neskončno dolga«. 
 
Mama in žena političnega zapornika
 
Janševa soproga je dejala, da moža vidi dvakrat na teden. Na Dobu ga obišče skupaj z otrokoma, ki sta, kot poudarja, najbolj prikrajšana, ker je oče v zaporu. Pravi, da se z Janezom slišita večkrat na dan, a da to ni pravi stik. In ko ga obišče, je vsakokrat težje. Urška pravi, da bi ga kar odpeljala domov. 
 
Očka je službeno odsoten 
 
Pravi, da sin Črtomir vsakih 15 minut vprašuje po očetu, a ker je situacija nelogična, jo otrokoma težko razloži. Kot je pojasnila, jima reče, da je očka službeno odsoten. 
 
Ne dvomi o soprogovi nedolžnosti 
 
O soprogu ni nikdar podvomila. »Je pošten in ima visoke standarde.« Kljub vsemu se politično ne bo angažirala, je pa civilnodružbeno dejavna. 
 
Podpora doma
 
Sicer pa pravi, da ji ljudje veliko pišejo in tudi kličejo. Na vprašanje, ali so besede podpore prišle tudi iz vrst predstavnikov levih strank, je odgovorila nikalno. 
Deli s prijatelji