TERNA

Uroš se je odpeljal v bleščeči Ternini mazdi

Objavljeno 13. oktober 2012 14.34 | Posodobljeno 12. oktober 2012 21.21 | Piše: S. O.

Dolenjec Uroš Jaklič je nalepko podrgnil bolj iz navade in obstal kot vkopan.

Prišel, videl, odpeljal ... Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA –  Z žarečimi očmi in širokim nasmehom je svoj novi avtomobil v Mazdinem salonu v ljubljanskem BTC prevzel 21-letni Uroš Jaklič iz Telčic blizu Škocjana na Dolenjskem. Kljub temu da je Uroš zmagovalni izvod Slovenskih novic, na katerem so bili pod nalepko trije isti znaki avtomobila, kupil septembra, še ob prevzemu ni mogel verjeti svojim očem in še vedno ni mogel verjeti, da se je enkrat v življenju taka sreča nasmehnila tudi njemu. Tako kot Uroš je bila vesela tudi njegova družina, ki je prišla z njim v Ljubljano. Mama Ana nam je zaupala, da mu sprva sploh ni verjela, ko jo je poklical s parkirišča v Trebnjem in sporočil, da je dobitnik nove mazde CX5, ki se je komaj letošnjo pomlad znašla na slovenskem tržišču.

Dan, ki si ga bo zapomnil za vedno

Prav tako kot Uroš je bil na kovinsko modrega lepotca iz Mazdine tovarne ponosen tudi vodja prodaje in marketinga pri Mazdi Aleš Marguč, ki je skupaj s poslovno direktorico Slovenskih novic Dragico Grilj predal novo vozilo srečnemu nagrajencu. Uroš si bo tako za vedno zapomnil dan, ko je prišel v prestolnico, domov pa odpeljal povsem nov dišeč avtomobil. Za vedno si je zapomnil tudi septembrski dan, ko se je k sorodnikom odpravil v Ljubljano in se nato na poti domov ustavil v trgovini v Trebnjem. Ker ga je kot navdušenega nogometaša zanimalo, kaj o tekmi Slovenije z Norveško menijo športni novinarji, si je mimogrede kupil tudi Novice, ki jih dostikrat prebira, saj ga poleg nogometa najbolj pritegnejo zgodbe o tem, kaj se dogaja malim ljudem pri nas. Vedno, ko si kupi časopis, najprej odlepi nalepko, kar tako iz navade, ne zato, ker bi zares pričakoval obdaritev. Takrat pa je samo debelo pogledal, obstal kot vkopan in v šoku sploh ni verjel, da se mu je to res pripetilo, dokler ni poklical na našo telefonsko številko in preveril dejstva ter nato z nasmehom ugotovil, da je mazda CX5 zares samo njegova.

Poleg družine so veselje z njim delili tudi sodelavci v McDonaldu v novomeškem Bršljinu, kjer je kljub mladim letom zaposlen kot vodja restavracije.

Seveda pa še naprej, spoštovane bralke in bralci, poteka jesenska Terna in tudi ta vas bo razveselila z bajnimi nagradami – če vas že ni.

Deli s prijatelji