PO PADCU ZAKONA

Uroš Čufer sekretarke ne da

Objavljeno 01. april 2014 23.33 | Posodobljeno 01. april 2014 23.33 | Piše: T. L.

Mateja Vraničar je govorila o možnosti odstopa, Čufer še vztraja, da ga ne bo sprejel.

Uroš Čufer.

LJUBLJANA – Po padcu nepremičninskega zakona je generalna državna sekretarka na ministrstvu za finance Mateja Vraničar govorila o možnosti odstopa, a minister Uroš Čufer je to možnost zavrnil, češ da njenega odstopa ne bo sprejel, saj da je zakon delo ekipe.

Po nekajdnevnem premisleku smo preverili, kako se je Vraničarjeva odločila: ali bo podala odstop ali ne ter ali bo zaradi padca zakona odstopila širša ekipa, ki je zakon pripravljala, vključno z ministrom. Na ministrstvu so bili z odgovorom skopi in so na poizvedovanje le odgovorili, da k besedam ministra nimajo kaj dodati. Vraničarjeva bo tako očitno do nadaljnjega ostala generalna sekretarka, enako pa velja tudi za delovna mesta preostanka ekipe ministra Čuferja. 

Ker se, kot smo napovedali, na ministrstvu danes ukvarjajo z izdajo tri- in sedemletne evrske obveznice v vrednosti dveh milijard evrov, smo odgovore na vprašanja o aktualnem dogajanju in aktivnostih ministrstva želeli pridobiti na samem ministrstvu. Tudi o tem so bili precej molčeči. »Dodatna pojasnila v tem trenutku niso na voljo. Ko bo transakcija izvedena, bomo javnost ustrezno obvestili,« so na kratko odgovorili.

Deli s prijatelji