DEMANTI

Urad pojasnjuje: Pahor ni ‘šupak‘, je le varčen

Objavljeno 28. junij 2013 12.35 | Posodobljeno 28. junij 2013 13.22 | Piše: S. N.

Zaradi varčevanja je na Slovaško pripotoval z avtomobilom, tam pa so se takoj ob njegovem prihodu obregnili ob njegov modni slog.

Predsednik republike Borut Pahor.

BRATISLAVA – Kot smo poročali včeraj, so se nekateri slovaški mediji ob obisku slovenskega predsednika Boruta Pahorja na Slovaškem razpisali o njegovem slogu oblačenja. Pahor, ki je, kot smo v glavnem vajeni, vedno urejen od pet do glave, je v Bratislavo prispel oblečen v kavbojke in karirasto srajco, zaradi česar si je na tamkajšnjem spletnem mediju pluska.sk prislužil naslov Slovinský prezident Pahor na summite v Bratislave: Cez deň šupák, večer elegán!.

Fotografija posneta ob prihodu

Iz predsednikovega urada so se odzvali na zapisano in pojasnili: »Predsednik republike je v luči varčevanja potoval v Bratislavo z avtomobilom iz Ljubljane. Omenjena fotografija, ki jo povzema slovaški medij, je nastala takoj po prihodu v hotel, kar nikakor ni bil del nobenega protokolarnega sprejema ali česa podobnega. Predsednik je zaradi vožnje, ki je trajala več ur, bil oblečen bolj udobno in se je po prihodu v hotel in pred uradnimi srečanji seveda preoblekel v temno obleko.«

Prav tako so pojasnili, da Mária Holubová ni uslužbenka protokola, kot trdi slovaški medij, ampak profesorica oziroma zunanja svetovalka. To pa je tudi razlog, da »ni poznala protokolarnega programa in je napačno predvidevala, da je fotografija nastala na kakšnem uradnem delu srečanja«.

Deli s prijatelji