VLOŽEN PREDLOG

Upravni odbor Primorja vložil predlog za stečaj

Objavljeno 15. junij 2012 16.23 | Posodobljeno 15. junij 2012 16.23 | Piše: A. L.

Pogajanja s strateškim partnerjem so prepočasna, rezultatov pa tako ali tako ni.

AJDOVŠČINA – Upravni odbor družbe Primorje, d. d., je včeraj, 14. junija 2012, na okrožno sodišče v Novi Gorici vložil predlog za stečaj družbe Primorje, d. d. »Upravni odbor družbe Primorje je obravnaval finančno-računovodsko poročilo družbe, iz katerega izhaja, da se več kot dva meseca zamuja z izpolnitvijo več obveznosti v skupnem znesku, ki presega 20 odstotkov obveznosti družbe, izkazanih v letnem poročilu za zadnje poslovno leto (pred zapadlostjo teh obveznosti). S tem je izpolnjena tudi insolventnost družbe, skladno s 1. točko 2. odstavka ZFPPIPP,« so sporočili iz družbe.

Za stečaj se je upravni odbor odločil, ker družba ni več sposobna poravnavati obveznosti, je trajneje nelikvidna in ker pogajanja s strateškim partnerjem niso prinesla dovolj hitrih in konkretnih rezultatov. Edina možnost je tako bila vložitev predloga za začetek stečajnega postopka. Upravni odbor pričakuje, da bo sodišče v najkrajšem možnem času izdalo sklep o začetku stečaja. 

Predlog za stečaj je upravni odbor vložil, ker ocenjuje, da bo postopek stekel hitreje, kot bi ob predlogu za stečaj, ki so ga vložili sindikati. Tako se bodo delavci hitreje lahko vpisali na zavod za zaposlovanje in prejeli nadomestila, ki jim pripadajo.

 

Deli s prijatelji