PREVERITE

Upokojenci, pozor: poslanih 4276 napačnih dohodninskih izračunov

Objavljeno 14. april 2015 15.35 | Posodobljeno 14. april 2015 15.35 | Piše: A. L.

Zavod bo uživalce pokojnin, ki so na dom prejeli nepravilni dohodninski izračun, o tem individualno pisno obvestil v tem tednu.

Jutri informativni izračuni postanejo odločbe.

LJUBLJANA – V prvem svežnju informativnih izračunov dohodnine za leto 2014, ki so jih zavezanci za dohodnino prejeli v začetku aprila 2015, je bilo tudi 4276 tistih uživalcev pokojnin/zavezancev, ki so lani od Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) prejeli izplačilo 80 odstotkov razlike po ZOPRZUJF. »Znesek pri teh zavezancih bi se moral v IID upoštevati kot znesek, ki se povpreči, vendar se ni zaradi pomanjkljivih podatkov, ki smo jih prejeli od Zavoda,« so sporočili iz Fursa.

Zavod bo navedene uživalce pokojnin, ki so na dom prejeli nepravilni dohodninski izračun, o tem individualno pisno obvestil v tem tednu. Obvestilo bo vsebovalo tudi predizpolnjen ugovor, v katerem bodo že vpisani pravilni podatki o znesku dohodka, ki ga je izplačal zavod in se povpreči.

»Zavod je pri izplačilu majskih pokojnin v letu 2014 Finančni upravi RS posredoval pomanjkljiv podatek o izplačilu razlike pokojnine po Zakonu o odpravi posledic razveljavitve drugega, tretjega in četrtega odstavka 143. člena Zakona za uravnoteženje javnih financ,« so potrdili na omenjenem Zavodu.

Rok za ugovor se izteče 30. aprila 2015.

Deli s prijatelji