ROK

Upniki Primorja lahko svoje terjatve vložijo le še danes

Objavljeno 21. september 2012 10.20 | Posodobljeno 21. september 2012 10.21 | Piše: P. J. , STA

Terjatve do družbe Primorje Instalacije lahko upniki prijavijo le še 24. septembra.

AJDOVŠČINA – Še danes je čas za vložitev terjatev do družbe Primorje in Primorje Avtoservis, terjatve do družbe Primorje Instalacije pa upniki lahko prijavijo le še do 24. septembra. Stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec bo pregledal prispele terjatve in odločal o njihovem poplačilu.

Premoženja ni 

Po besedah stečajnega upravitelja ima družba Primorje veliko premoženja, vprašanje pa je, ali bo s prodajo nepremičnin, ki niso obremenjene s hipotekami, lahko poplačal vse terjatve.

Večji problem bo za poplačilo terjatev družb Primorje Instalacije in Primorje Avtoservis. Kot je povedal izvršni sekretar sindikata KS 90 Damjan Volf je bilo Primorje Instalacije brez premoženja in tako obstaja velika verjetnost, da delavci ne bodo poplačani s terjatvami, ki so jih prijavili stečajno maso.

»Sindikat KS 90 jim je zato s ciljem, da dobijo poplačanih vsaj nekaj terjatev, svetoval, naj na podlagi 5. alineje sporazumne razveljavitve pogodbe o zaposlitvi, ki so jo delavci podpisali v začetku leta 2008 z direktorjema obeh družb in s tem prešli v hčerinsko podjetje Primorja, vložijo prijavo terjatev v stečajno maso Primorja,« je še pojasnil Volf, ki sicer ne ve, ali so prav vsi delavci oddali svoje terjatve za poplačilo iz stečajne mase. Zagotovil je le, da so to storili prav vsi člani njihovega sindikata.

Delavci ne smejo potegniti najkrajšega konca

»V sindikatu smo mnenja, da delavci v tem primeru ne bi smeli biti ponovno tisti, ki bi potegnili najkrajši konec. Poudarjamo, da se bomo še naprej borili za to, da bodo delavci dobili, kar jim pripada,« je še dejal Volf.

V Primorju Instalacije je bilo sicer zaposleno 35 delavcev, ki so bili v tem podjetju že od ustanovitve leta 2008. Primorje je ob uvedbi stečaja zaposlovalo 651 delavcev, skupno z delavci Primorje Avtoservisa pa je brez dela ostalo 750 ljudi.

Deli s prijatelji