GORENJSKA VSTAJA

Ulica se bo zgodila tudi Alenki Bratušek

Objavljeno 13. junij 2013 10.22 | Posodobljeno 13. junij 2013 10.32 | Piše: Ma. F.

17. junija bo ob 16. uri pred občino v Kranju potekala gorenjska vstaja.

LJUBLJANA – Premierka Alenka Bratušek se mudi v Rimu, kjer se je na prvem delovnem obisku v Italiji sešla s premierjem Enricom Letto, ki je izrazil velik interes Italije za proces privatizacije v Sloveniji. Kot je dejal, si bo prizadeval za to, da se Italija vključi v ta proces, kot področja interesa pa je izpostavil letališki, poštni in bančni sektor.

Danes bo obiskala še Vatikan, kjer se bo srečala z državnim tajnikom, kardinalom Tarcisiom Bertonejem, v zasebno avdienco pa jo bo sprejel tudi novi papež Frančišek.

Medtem ko Bratuškova opravlja svoje dolžnosti v sosednji državi, pojenjata razumevanje in potrpljenje nekaterih državljanov. Ljudje bi radi videli rešitve, ki ne bodo vedno znova udarile zgolj po najnižjem sloju prebivalstva. Dovolj imajo nepravične razdelitve odgovornosti za grehe, ki jih niso zagrešili. 

Dovolj jim je

»Slovenska politika trenutno izvaja vse ukrepe, ki jih je izvajala že prejšnja vlada. Dvigajo davke in nižajo pokojnine kot za šalo. Torej, če smo bili na ulicah proti bivši vladi, gremo tudi zdaj. Tisti, ki pa pravijo, da je Janez Janša nedolžen ali da ni več razloga za shod na ulicah, so pa le obrite ovce,« poziva skupina Gorenjska vstaja na facebooku. 

Vstaja bo 17. junija ob 16. uri pred občino v Kranju.

 

 


 

Deli s prijatelji