RADIJSKE ZDRAHE

Ukinili oddajo, tožba in peticija proti RTV Slovenija že tu

Objavljeno 27. julij 2013 23.30 | Posodobljeno 27. julij 2013 23.30 | Piše: M. U.

Kdo bo plačal škodo, ker oddaje Nova elektronika na Valu 202 ne bo več?

Mateja Klarič. Foto: printscreen

LJUBLJANA – Avtorica ukinjene glasbene oddaje Nova elektronika na Valu 202 Mateja Klarič je na sodišče vložila tožbo proti RTV Slovenija. Oddajo, ki kot edina slovenska radijska oddaja predstavlja nekomercialne zvrsti elektronske glasbe in predvsem delo domačih DJ-jev in producentov, je s koncem tega meseca le še preteklost. Za odločitvijo o ukinitvi stojita odgovorni urednik 2. programa Radia Slovenija Mirko Štular in urednik glasbenega programa Vala 202 Andrej Karoli

Znebili so se oddaje in – njene avtorice

Poleg tega so ukinitev izkoristili tudi za to, da so na Valu 202 nezakonito prekinili pogodbeno sodelovanje z redno sodelavko, avtorico in voditeljico oddaje Matejo Klarič. Ta se je zdaj, namesto da bi dobila že obljubljeno redno službo, morala odločiti za tožbo, da bi uveljavila svoje pravice.

11 let honorarnega dela vredno redne zaposlitve?

Ker naj bi že pri vseh 11 letih njenega sodelovanja z nacionalnim radiem to imelo elemente rednega delovnega razmerja, bo RTV Slovenija tožbo zagotovo izgubila, zato bo seveda tudi vsa škoda padla spet na davkoplačevalska ramena. Ob tem se je na spletu pojavila tudi peticija »Za vrnitev oddaje Nova elektronika na program Vala 202«, ki jo je podpisalo že preko 400 ljudi. 

Deli s prijatelji