SKRB ZA OTROKE

UKC staršem: Zaskrbljenost je odveč

Objavljeno 16. december 2013 16.21 | Posodobljeno 16. december 2013 16.21 | Piše: S. U.

Konzilij vseh strokovnjakov, skrbečih za otroke, ki potrebujejo srčno operacijo, bo v vsakem konkretnem primeru sprejel najboljšo rešitev za konkretnega otroka.

LJUBLJANA – Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana sporoča vsem staršem otrok, ki jih skrbi, kako bo v prihodnje potekal kardiološki kirurški program za otroke, da je zaskrbljenost odveč.

»Otrokom bomo tudi v prihodnje zagotavljali najbolj kakovostno in varno oskrbo. Kardio kirurški program za otroke se bo še naprej izvajal in razvijal v UKCL tako s pomočjo münchenskega centra za srčno kirurgijo, s katerim smo podpisali dogovor o sodelovanju, kot tudi drugih eminentnih kirurgov, ki bodo operirali v UKCL. Če bo konzilij odločil, da bo potreben prihod dr. Davida Mishalyja, je to omogočeno, saj imamo z njim podpisano podjemno pogodbo do oktobra leta 2014,« so zapisali.

V vsakem primeru najboljša rešitev

Konzilij vseh strokovnjakov, skrbečih za otroke, ki potrebujejo srčno operacijo, bo v vsakem konkretnem primeru sprejel najboljšo rešitev za konkretnega otroka. Od mnenja konzilija, ki ga odslej vodi prof. dr. Tomislav Klokočovnik, dr. med., bo torej odvisna odločitev, kdo in kje bo otroka operiral, še pravijo.

Vse odločitve so torej v rokah stroke ...

Deli s prijatelji