Ujemite zadnjo priložnost za ugodni nakup stanovanja

Objavljeno 15. maj 2017 11.12 | Posodobljeno 15. maj 2017 11.23 | Piše: D. Š.

Ujemite zadnjo priložnost za ugodni nakup stanovanja

Nepremičninski trg postopoma okreva in upanje, da bodo cene nepremičnin padale kot so pred leti je iluzorno. Poznavalci nepremičninskega trga že sporočajo, da cene nepremičnin ponovno rastejo. To je tudi jasen signal vsem potencialnim kupcem nepremičnin, da naj pohitijo z nakupom in prehitijo podražitve.

Tako kot se dražijo nepremičnine v evropskih prestolnicah se dražijo tudi v našem glavnem mestu. A v mesecu maju imate še vedno priložnost, da si kupite stanovanje v nepremičninah, ki jih podražitve še niso doletele. Takšna stanovanja so tista v soseski Celovški dvori v Šiški, ki velja za eno najznamenitejših četrtnih skupnosti v našem glavnem mestu. Lokacija soseske bo navdušila tako ljubitelje narave kot tiste, ki jim je bolj pri srcu urbano okolje. Najožje središče Ljubljane je tako rekoč na dlani, prav tako blizu je tudi zelena okolica mesta.

Lokacija, lokacija in še enkrat lokacija

image

Kadar govorimo o nepremičninah, je lokacija tista, ki kroji njihovo ceno in kakovost bivanja. Soseska Celovški dvori se vsekakor lahko pohvali z dobro lokacijo in izgrajeno infrastrukturo, zato ni nič presenetljivega, da je soseska pritegnila številne družine. Veliko povpraševanje po stanovanjih v Celovških dvorih potrjuje, da soseska s svojo lokacijo in infrastrukturo izpolnjuje vse zahteve sodobnega kupca. Njena lokacija je privlačna – od najožjega središča Ljubljane je oddaljena le 4 kilometre, streljaj od nje je tudi avtocestni priključek Ljubljana-sever, zato se vsako potovanje na lepše lahko začne tako rekoč takoj, brez prebijanja čez mestno gnečo. Z javnim prevozom je odlično povezana z mestnim jedrom in tudi s širšo Slovenijo, saj je na njenem robu več linij Ljubljanskega potniškega prometa, blizu pa je tudi železniška postaja Litostroj. Tisti, ki svoje poti najraje opravljajo s kolesom, se lahko zanesejo na urejene kolesarske steze.

Kakovost bivanja

Soseska Celovški dvori se ponaša z razgibanim stanovanjskim delom, ki je zasnovan iz dveh sklopov objektov. V kletnih etažah stanovanjskega dela so parkirna mesta za stanovalce, kolesarnice, shrambe, tehnični prostori ter zbirna mesta komunalnih odpadkov. Vsi deli objekta so dostopni funkcionalno oviranim osebam.

Zasnova soseske Celovški dvori je klasična masivna armiranobetonska konstrukcija z vertikalnimi stenami, stebri ter medetažnimi armirano betonskimi ploščami. Fasada je toplotno izolirana in prezračevana ter obložena z lesnimi kompozitnimi ploščami. Na jugovzhodnem delu soseske je zgrajena in ozelenjena protihrupna pregrada, ki ščiti stanovanja pred vplivi iz območja nekdanje remize, sedanjega LPP.

Vsa stopnišča in predprostori stopnišč ter hodniki imajo položen naravni kamen. V vseh prostorih stanovanj je kot zaključen sloj položen klasični lakiran hrastov parket, v sanitarijah pa keramika. Na terasah in ložah je položen granitni gres z nedrsečo površino.

Vsa okna, balkonska vrata, zasteklitve lokalov in vhodna vrata v skupne prostore so iz ALU profilov, zastekljena z dvoslojnim izolacijskim termopan steklom. Na vratih oziroma okenskih krilih so nameščene notranje ALU žaluzije. Notranje okenske police so iz PVC- ja, zunanje pa iz ALU pločevine. Vhodna vrata v stanovanja so protipožarna in protivlomno opremljena. V objektih so v vseh stopniščih vgrajena osebna dvigala, ki povezujejo vse etaže.

Prijetna okolica

Proste površine na območju med stanovanjskimi objekti so urejene kot skupne površine in so namenjene vsem stanovalcem. Površine so opremljene s parkovno in urbano opremo ter otroškimi igrali. Ob objektu so urejene tlakovane pešpoti, ki omogočajo dostop tudi funkcionalno oviranim ljudem. V podaljšku trga med dvema stanovanjskima sklopoma je še košarkarsko igrišče, na katerem se bodo morda kalili bodoči košarkarji.

image

Za tiste, ki cenijo prosti čas

V bližini soseske je veliko živilskih trgovin ter prenovljeni Mercator center, blizu sta tržnici Koseze in Šiška, poslovalnice vseh večjih bank, zdravstveni dom Šiška ter veterinarska ambulanta in trgovina za male živali.

Soseska je bila zasnovana kot soseska več generacij. V njeni bližini se nahaja več vrtcev in osnovnih šol, za rekreacijo in mirno preživljanje prostega časa so vam v soseski na voljo športna igrišča, parki z urbano opremo in otroškimi igrali. Na drugi strani Celovške ceste boste našli Knjižnico Šiška, bližnja Kino Šiška in Vodnikova domačija bogatita kulturno dogajanje v Šiški, v bližini pa je na voljo tudi veliko rekreativnih površin.

Športni park Tivoli ponuja veliko možnosti za rekreacijo, v bližini so tudi Športni center Ilirija, športni društvi Gib in Triglav ter večji fitnes centri. Hiter pobeg v naravo omogočajo številne sprehajalne in kolesarske poti v bližini. Rožnik brez dvoma nudi neskončno možnosti za rekreacijo in oddih, priljubljena točka za sprehod pa je tudi Koseški bajer.

Samo še do konca meseca maja imate čas, da oddate svojo ponudbo za eno izmed 117 stanovanj, ki so še na voljo. Če iščete novi dom v Ljubljani, je to vsekakor edinstvena priložnost, da si zagotovite stanovanje po ugodnejši, stari ceni.

 

 

Prodaja stanovanj v soseski Celovški dvori poteka le še do 31. maja 2017. Na voljo je 117 stanovanj. Kupci imate do 31. maja čas, da oddate svojo ponudbo. Varščina za stanovanja znaša 3000 evrov za do tri izbrana stanovanja. Izklicne cene za stanovanja so objavljene na spletni strani http://www.celovskidvori.eu/, v zavihku Prodaja pa vam je na voljo več informacij o prodajnem postopku. 

Deli s prijatelji