TIRALICA

Ujeli nasilnega roparja

Objavljeno 01. februar 2012 21.15 | Posodobljeno 01. februar 2012 21.14 | Piše: A. F.

Policisti so zaključili obsežno mednarodno akcijo in prijeli roparja, ki je na brutalen način odvzel večji vsoti gotovine.

Fotografija je simbolična.

CELJE – Kriminalisti policijskih uprav Celje in Koper so zaključili obsežno mednarodno kriminalistično preiskavo dveh ropov nad varnostnikoma, ki sta se v letih 2010 in 2011 zgodila v Laškem. V obeh primerih sta storilca varnostnikoma na brutalen način odvzela večji vsoti gotovine.

Grozila sta s pištolo

V prvem primeru, oktobra 2010, sta dva osumljena in sicer 30-letni državljan BiH ter drugi, neznani storilec, napadla varnostnika, ki je v večernih urah prinesel denar v dnevno-nočni trezor v Laškem. Varnostniku sta zagrozila s strelnim orožjem in ga huje poškodovala z več udarci v glavo. Odvzela sta mu 35.270 € in službeno pištolo. Poškodovanega varnostnika so zaradi poškodb z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko splošno bolnišnico.

Varnostnik izgubil zavest

V drugem primeru sta osumljena prav tako 30-letni državljan BiH in za zdaj še neznani storilec v januarju 2011 na enak način (z grožnjami  in uporabo strelnega orožja ter z udarci v glavo) napadla drugega varnostnika, ki je v večernih urah prinesel denar v dnevno-nočni trezor v Laškem. Varnostniku sta na silo odvzela 10.021 € in službeno pištolo. Varnostnika, ki je zaradi močnih udarcev v glavo za nekaj časa celo izgubil zavest, so prav tako kot v prvem primeru po dejanju z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko splošno bolnišnico.

Razpisali tiralico

V obeh napadih je bil udeležen 30-letni državljan BiH s stalnim bivališčem v Italiji v sodelovanju z neznanim storilcem. Ker je takoj po dejanju zapustil Slovenijo in se umaknil v tujino, kjer je bival na različnih neznanih naslovih, so razpisali mednarodno tiralico in evropski nalog za prijetje.

Našli so ga v Italiji

Osumljenca so po večmesečnem iskanju v Italiji izsledili in prijeli italijanski varnostni organi. V času prijetja je bil oborožen, uporabljal pa je ponarejen romunski potni list z drugimi podatki.

Osumljeni 30-letni državljan BiH je trenutno v italijanskih zaporih in čaka na izročitev pravosodnim organom Republike Slovenije.

Deli s prijatelji