RAZKOŠNO

Udrih prodaja 600 m2 za 3,3 milijona dolarjev

Objavljeno 10. februar 2012 08.45 | Posodobljeno 09. februar 2012 19.30 | Piše: Irena Divković Milanović

Palača s petimi spalnicami in šestimi kopalnicami je na prodaj.

Ali si bo Beno Udrih omislil razkošno nepremičnino tudi v Milwaukeeju (foto: S. N.)?

LJUBLJANA – Slovenski košarkar Beno Udrih v ligi NBA igra od 2004., ko je prvič oblekel dres ekipe San Antonio Spurs. Za teksaški klub je igral do leta 2007, preden se je vselil v razkošno vilo, pa je živel v najetem stanovanju.

Njegova prva ameriška nepremičninska investicija je bila vila, velika 450 kvadratnih metrov, na naslovu Arnold Palmer v San Antoniu. Zavidljiv sredozemski dom s pogledom na okoliško hribovje iz vsake sobe: tako je opisan Udrihov prvi lastniški ameriški dom, zgrajen 2001., ki ga je kupil 29. avgusta 2005 za 830.760 dolarjev. Trenutno je vreden več kot 734.000 dolarjev. Udrihova triletna pogodba z ekipo San Antonio Spurs je bila vredna 2,4 milijona, tako da nakup vile za slovitega Celjana, rojenega 1982., ni bil nikakršno breme, prav tako tudi ne letni davek, ki je znašal nekaj manj kot 20.000 dolarjev. Nepremičnina stoji v elitni četrti, ima bazen, štiri spalnice in ravno toliko kopalnic, v vsaki sobi pa prostorne garderobe, od 17. marca 2010, ko jo je Udrih sklenil prodati, pa je v lasti Američana Davida Siegla. Kupoprodajne posle je za košarkarja opravila newyorška odvetniška pisarna Mahoney Cohen & Co., na naslovu te, 1065 Avenue of the Americas, je bil Beno nekaj časa tudi prijavljen. Naslov je vpisan tudi v registru izgubljenega premoženja za leto 2010, saj Udrih ni dvignil zneska dobrih tisoč dolarjev, ki mu ga je namenil nekdanji klub San Antonio Spurs. Sicer pa tudi drugi sloviti košarkarji vodenje nepremičninskih transakcij običajno zaupajo posrednikom, tako tudi Srb Marko Jarić z ženo, supermodelom Adriano Lima.

Od 2007. do 2011. je Beno igral za kalifornijsko ekipo Sacramento Kings

Selitev v drugo zvezno državo je prinesla tudi novo nepremičnino, občutno večjo in razkošnejšo od teksaške: v majhnem mestu Loomis, ki ima nekaj več kot 6000 prebivalcev, je na ugledni lokaciji Terracina Ct kupil palačo s kar 600 kvadratnimi metri! Posestvo v sredozemskem slogu, zdaj vredno 3,3 milijona dolarjev, omogoča resnično kraljevsko življenje: pet spalnic, šest kopalnic, hiša za goste, bazen, soba za biljard, telovadnica, domača kinodvorana in gledališče s sedmimi sedeži ter masažnima foteljema, kakršna ima tudi Tomaž Lovše v svoji floridski vili. Tudi zunanjost si zasluži poseben opis: poleg hiše za goste jo krasijo še velika terasa s kaminom in vgrajenim plazmatskim televizorjem, kuhinja in še in še. Udobne kopalnice z velikimi kadmi in umetniškimi detajli potrjujejo, da ti prostori niso namenjeni zgolj vzdrževanju higiene, temveč tudi uživanju: če bi samo kopalnice združili v en prostor, bi dobili – po evropskih merilih nadvse udobno stanovanje! Posestvo je obkroženo z visoko ograjo iz kovanega železa in zavarovano z vrhunskim videonadzorom, še en lepotni adut vile pa je razkošni vhod; ni razlogov, zakaj ne bi Udrihovega doma uvrstili med značilne hollywoodske vile!

Notranji slog verjetno odseva okus  žene

Za nepremičnino je prejšnjima lastnikoma, zakoncema Leon, 5. januarja 2009 odštel 2,857.000 dolarjev. Notranji slog verjetno odseva okus Benove žene, Američanke Michelle Willey. Temperamentna lepotica latinskoameriškega videza verjetno obožuje tigrasti vzorec, saj ga je mogoče opaziti v številnih prostorih. Na spletu je na voljo tudi fotografija gospe Udrihove med poziranjem v kopalkah na kavču v telovadni sobi, Michelle se uvršča med najprivlačnejše partnerice košarkarjev, na eni od teh strani je priložena tudi njena fotografija v atraktivni rdeči obleki. S tri leta mlajšo izbranko se je Beno poročil lani, svatbo pa sta pripravila v razkošnem losangeleškem hotelu Wilshire na Beverly Hillsu. Fotografije poroke so na ogled na spletu, kažejo pa, da sta se zaljubljenca vzela v značilnem elitnem ameriškem slogu; zanimivo, nikjer ni bilo niti omenjeno, da je ženin Slovenec, vsa povezana besedila, od vabil do zahval za darila, so zgolj v angleščini. Vsa tiskovina je bila sicer opremljena z lepo oblikovanima začetnicama mladoporočencev, enak monogram je krasil tudi poročni cede pa še košarkarsko žogo na manjši torti in seveda razkošno sedemnadstropno poslastico.

Skratka, fotografije s poroke prikazujejo standard, ki bi bil v čast tudi največjim hollywoodskim zvezdnikom. Benova izbranka Michelle se je sicer rodila 1985., preden je spoznala Bena, pa je živela v Miamiju na Floridi, kar potrjuje tudi njen profil na mylife.com. Udrih od 2011. igra za ekipo Milwaukee Bucks v zvezni državi Wisconsin, po podatkih iz tamkajšnjih registrov pa še ni vložil v novo nepremičnino. Rajska vila v Kaliforniji je zdaj na voljo za 3,3 milijona dolarjev: ali to pomeni, da sloviti slovenski košarkar resnično prodaja vilo ali pa zgolj preizkuša tržne možnosti nepremičnine, bo znano v kratkem.
 

Deli s prijatelji