ČRNA GRADNJA

Türkovim se čas izteka

Objavljeno 01. november 2013 18.30 | Posodobljeno 01. november 2013 18.30 | Piše: T. L.

Še mesec dni ima družina Türk čas, da sama poruši nelegalni objekt nad Sečovljami: na sklep o dovolitvi izvršbe so se Türkovi pritožili, resorno ministrstvo pa o pritožbi še ni odločilo.

Inšpektorji ne morejo napovedati, kakšni bodo ukrepi inšpektorata.

LJUBLJANA – Družina Vitoslava Türka ima še mesec dni časa, da poruši vilo v Parecagu nad Sečovljami. 30. november je namreč datum, ki jim ga je nazadnje določil inšpektor, gre pa za izvršilni postopek. 

Če zavezanec ne bo odstranil objekta do roka, ki je določen v sklepu o dovolitvi izvršbe, bo to po tem datumu opravil inšpektorat s koncesionarjem, »in sicer skladno z zakonodajo in prioritetami gradbene inšpekcije«, smo izvedeli na inšpektoratu za promet, energetiko in prostor. Zato o natančnejšem datumu morebitne prisilne izvršbe zoper Türkove (če ne bodo sami rušili) na inšpektoratu ne želijo ugibati.

V teku še upravni spor in pritožba na dovolitev izvršbe

In kakšne so še odprte pravne možnosti Türkovih? »Pravne možnosti za odlog izvršbe določata tako zakon o splošnem upravnem postopku in zakon o upravnem sporu. Zoper odločbo je zavezanec sprožil upravni spor, v kateri ni bilo odločeno. Zoper sklep o dovolitvi izvršbe se je zavezanec pritožil, resorno ministrstvo pa o pritožbi še ni odločilo,« smo še izvedeli na inšpektoratu.

Gradbeni inšpektor bo po izteku roka, določenem v sklepu o dovolitvi izvršbe, preveril, ali je bila odločba izvršena oziroma ali je bila nelegalna gradnja odstranjena.

Na inšpektoratu zagotavljajo, da bodo v nadaljevanju inšpekcijskega postopka poskrbeli za vzpostavitev zakonitega stanja.

Deli s prijatelji