SRAMOTNO

Türkovi kljub roku niso porušili črne gradnje, inšpektorat pa nič

Objavljeno 30. november 2013 11.43 | Posodobljeno 30. november 2013 16.10 | Piše: S. N.

Darku Kuzmiču, ki je javnosti poznan kot borec za resnico in pravico, so njegovo skromno hišo brezčutno porušili v slabem dnevu.

SEČOVLJE – Danes se je družini Vitoslava Türka iztekel čas (že drugi rok), da sama poruši nelegalni objekt nad Sečovljami. Kot poroča Radio Slovenija, nelegalni objekt še vedno stoji. Na pristojni inšpekciji pa so zatrdili, da danes rušenja ne bo.

Za zaupanje gre

Marko Peterlin z Inštituta za politike prostora opozarja, da bi morali stroji zabrneti pri teh odmevnih primerih, ne pa samo pri malih ljudeh.

»S tem bi bilo vzpostavljeno zaupanje v državne organe,« je dejal Peterlin v pogovoru za Val 202.

Brez milosti

Darku Kuzmiču, ki je javnosti poznan kot borec za resnico in pravico, so njegovo skromno hišo brezčutno porušili v slabem dnevu. Rušenje in celotni dogodek smo v živo spremljali na naši spletni strani.

Privilegiranci

Marko Jaklič, nekdanji prvi mož Vzajemne in Lekarne Ljubljana, goreči zagovornik ljubljanskega župana Zorana Jankovića, je prvak v boju za ohranitev parcele na Selu nad Polhovim Gradcem in je po osmih (!) letih blizu temu, da bo parcela legalizirana. O (legalnih) trikih, ki jih je pri tem uporabljal (od vpisa zemljiškega dolga, do prepisa premoženja na ženo, univerzitetno profesorico), smo mediji podrobno poročali, a kot kaže, Jakliču (tudi) v Polhovem Gradcu grozi rubež. Ne, za vsem skupaj ne stoji država, ampak Jakličevi bivši delodajalci v Vzajemni.

Zidar zidal po svoje, rušil ni

Če bi od koga pričakovali, da pozna vse postopke gradnje, bi vsaj od nekoga, ki vse življenje vodi gradbeno podjetje. Govorimo o nekdanjem gradbenem baronu Ivanu Zidarju, ki je leta 2005 na Obali začel graditi vilo brez gradbenega dovoljenja, ta pa zdaj, kot smo poročali, žalostno propada. Zidar je sklep, da mora porušiti črno gradnjo nad Fieso, prejel pred več meseci, na odločitev pa se je – kako predvidljivo – pritožil. Zidarju sicer ni treba porušiti celotnega objekta, ampak le del, ki odstopa od pridobljenega gradbenega dovoljenja.

Časarju uspelo, objekt bo še stal

Robert Časar bi moral svojo na črno zgrajeno hišo v Portorožu porušiti do konca avgusta. Zrušiti bi moral prizidek s teraso na strehi, mansardo s stopniščem, teraso in nadstrešek. Konec avgusta, ko sta imela rok za rušitev tako Časar kot Türk, se je nekdanji prvi mož Luke Koper pritožil na upravno sodišče, v tem času pa mu je uspelo črno gradnjo tudi legalizirati.

Deli s prijatelji