OGORČENI

Türkova plača prenizka za preživetje?

Objavljeno 01. november 2012 16.59 | Posodobljeno 01. november 2012 16.59 | Piše: S. U.

Menijo, da bi predsednik zmagal na olimpijskih igrah lažnivcev, kjer bi si prvo mesto razdelil z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Franc Pojbič s predsedniškim kandidatom Milanom Zverom.

LJUBLJANA – Franc Pojbič, vojni veteran in tudi predsednik prvega območnega združenja za vrednote slovenske osamosvojitve v zahodnoštajerski pokrajini, več kot očitno ne bo oddal svojega glasu za predsedniškega kandidata Danila Türka. Še najbolj ga je zmotila izjava predsednika, ko je gostoval pri Odmevih.

S predsedniško plačo je težko živeti?

»Izjava Danila Türka pri Bobovniku na TV Slovenija 1: 'V ZN sem zaslužil 12.000 USD mesečno neto, zdaj ko sem predsednik, sem te prihranke porabil (operacija in šolanje hčerke).' Torej je plača predsednika republike tako nizka, da z njo ne moreš živeti, temveč zgolj iz prihrankov. Ta izjava je sramotna za vse, ki živijo s 600 evri neto in kupijo lastno stanovanje ali gradijo hišo, to kaže na karakter človeka in na nikakršen občutek za skromnost. Poleg dejstva, da mu država plača vse stroške dnevne porabe, hrano, prevoze, pijačo, garderobo, da tudi žena živi na državne stroške in prejema plačo, da hčerka tudi služi, nima avtomobila, nima stanovanja, nima prihrankov, nima nič – ali kdo to verjame?« je zapisal ogorčeni veteran.

Ogorčeni spletni prijatelji

Kot vse kaže, pa predsedniku Slovenije ne verjamejo niti Pojbičevi spletni prijatelji, saj menijo, da nam dela sramoto in da naj se skupaj z Zoranom Jankovićem prijavi na olimpijado lažnivcev.

Deli s prijatelji