SREČANJE

Türka skrbi nizka podpora Janši

Objavljeno 27. avgust 2012 20.30 | Posodobljeno 27. avgust 2012 20.30 | Piše: M. U., STA

Delovni sestanek predsednika države in predsednika vlade.

Predsednik republike Danilo Türk

LJUBLJANA – Na delovnem pogovoru sta se sešla predsednik republike Danilo Türk in predsednik vlade Janez Janša. Janša je predsednika republike seznanil z vladnimi ocenami stanja, Türk pa je poudaril nujnost ukrepov za zagon gospodarske rasti in pomen pričakovane razprave o strukturnih reformah, zlasti o pokojninski in reformi delovnopravnih razmerij.

Nizka podpora Janševi vladi ga skrbi zaradi oteženega iskanja dogovorov

Kot so sporočili iz urada predsednika republike, je Türk predsednika vlade Janšo povabil na delovni pogovor o aktualnih političnih in gospodarskih razmerah v državi. Predsednik republike je med drugim izrazil zaskrbljenost zaradi nizke javnomnenjske podpore vladi, saj to otežuje iskanje dogovora in podporo vseh družbenih skupin, obenem pa je opozoril na nujnost dialoga s socialnimi partnerji, ki je bistven pogoj za dober sporazum.

Nujnost enotnih sporočil

Iz kabineta predsednika vlade pa so sporočili, da je Janša predsednika republike seznanil z zaostrenimi javnofinančnimi razmerami v državi in posledicami, ki jih povzroča nasprotovanje vpisu zlatega fiskalnega pravila v ustavo. »Opozoril ga je na potrebo po enotnih sporočilih, ki bi jih morala slovenska politika pri ukrepih za izhod iz krize dajati navzven, na posledice prelomljenih obljub v zadnjih letih in visoko ceno, ki jo Slovenija plačuje zaradi prepoznih ali napačnih odgovorov na krizo, ter izgubljeno kredibilnost,« so zapisali v premierjevem kabinetu.

Deli s prijatelji