MNENJE

Turk zbadljivo nad Lukšiča, kritiki pa nad Turka

Objavljeno 05. junij 2012 14.03 | Posodobljeno 05. junij 2012 13.24 | Piše: A. K.

Minister stranki SD očita, da je nekonstruktivna tako v vladi kot v opoziciji.

Minister Žiga Turk opozarja na zakonska določila v zvezi s stavko.

LJUBLJANA – Pisali smo že, da so v vladni koaliciji izvolitev Igorja Lukšiča za novega predsednika SD sprejeli bolj kot ne hladno, stranka SDS pa je njegovo izvolitev primerjala celo z izvolitvijo Antona Ropa na čelo stranke LDS in namignila, da se lahko SD naredi to, kar se je stranki LDS po menjavi na vodstvenem položaju, ko je ostala brez mesta v parlamentu. Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je na twitterju izrazil svoje mnenje o izvolitvi Lukšiča za predsednika opozicijske SD.

SD nekonstruktivna tako v vladi kot v opoziciji

»SD je z Lukšičem dosti bolj transparentna stranka. To je dobro. Zdaj se 'uradno' ve, da opozicija ne bo konstruktivna,« je zajedljivo zapisal Turk. Na družbenem omrežju je napisal tudi: »Prej smo imeli nekonstruktivno vlado, ki se je pojmu strukturnih reform izogibala. Opozicija je konstruktivno vložila štiri pakete protikriznih ukrepov.«

Užaljeni kot LDS

Evropska poslanka in članica SDS Zofija Mazej Kukovič mu je na to odgovorila, da je »čas krize čas za sodelovanje, ne za prestiž in da bomo morali to prej ali slej razumeti tudi v Sloveniji«. Nekdo je celo komentiral, da ga minister s »tovrstnimi tviti spominja na LDS, ki vsak dan užaljeno ugotavlja, kako so bili vsi proti njim«.

»Sram vas je lahko«

Da minister s svojo objavo precej razburja, dokazuje tudi objava njegovega sledilca. »Načrtno ste bojkotirali vse protikrizne predloge prejšnje vlade. Sram vas je lahko, da takšne trosite.« Turk mu je na to odgovoril, naj »si dobi sezname glasovanj v parlamentu«.

Deli s prijatelji