ODLOČENO

Türk vs. Zver; se jima bo pridružil še Pahor?

Objavljeno 16. marec 2012 12.49 | Posodobljeno 16. marec 2012 13.13 | Piše: T. L.

Zdajšnji predsednik se vnovič podaja v boj za predsedniški položaj.

Danilo Türk med nagovorom.

LJUBLJANA – Težko pričakovana odločitev je padla: poleg Milana Zvera iz stranke SDS je predsedniško kandidaturo napovedal tudi zdajšnji predsednik republike Danilo Türk. Odločitev, da bo znova kandidiral za mesto predsednika republike, je sprejel po temeljitem premisleku, odločitev pa je sporočil v videonagovoru, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani. O Türkovi ponovni kandidaturi se je v zadnjem času veliko ugibalo, vendar pa njegova vnovična kandidatura ni preveliko presenečenje. Bo pa zanimivo počakati, ali se bo v boj za predsedniški stolček vključil tudi nekdanji premier Borut Pahor, ki se za zdaj še ni odločil. 

Türk bo kandidiral kot kandidat državljank in državljanov, in sicer z listo podpornikov iz vseh delov Slovenije in vseh slojev naše družbe. Kot je povedal, se je v zadnjih mesecih posvetoval z mnogimi in sogovorniki so mu zatrjevali, da je njegova kandidatura za nov mandat naravna in pričakovana.

»Sem nestrankarski predsednik in bom nestrankarski kandidat za drugi predsedniški mandat. Ob tem pa sem vselej pripravljen na sodelovanje z vsemi strankami in z vsemi ljudmi dobre volje, za dobro Slovenije,« je med drugim povedal Türk. 

Deli s prijatelji