VARČEVANJE

Turk: Vlada dela zelo občutljivo

Objavljeno 02. maj 2012 00.26 | Posodobljeno 02. maj 2012 00.25 | Piše: Mo. S., STA

Minister Žiga Turk pravi, da varčevanje ni drastično in da vlada ne gre predaleč.

Minister Žiga Turk je ponosen.

LJUBLJANA – Vlada ne gre predaleč, dela zelo občutljivo in z veliko skrbjo za socialno najšibkejše, je na nekatere očitke, izrečene ob današnjem prazniku dela v pogovoru za POP TV zagotovil minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk.

Poudaril je, da kriza, v kateri smo, ni več samo finančna kriza, ki je prišla iz Amerike, ampak je kriza prezadolženih evropskih suverenih držav. »Dokler tega ne uredimo, tudi vsi ukrepi, ki bodo sledili za rast, za delovna mesta, ne bi imeli pravega učinka,« je opozoril.

Varčevanje ni drastično

Po njegovih besedah varčevanje ni drastično – gre za 10, 15 odstotkov, v nekaterih primerih še manj. Pri tem opozarja, da se preprosto moramo zavedati, da si za vsakega državljana izposojamo okrog 1200 evrov letno in da to ne more trajati v nedogled.

Čaka na predlog sindikatov

O pogajanjih s sindikati javnega sektorja pa je Turk pojasnil, da se vlada že ves čas pogaja in prihaja s predlogi. Pripravljeni so tudi na pogovore o standardih in normativih v izobraževanju. Turk je ponovil, da čaka na predlog sindikalne strani, da pove, kateri normativi so nedotakljivi in pri katerih bi lahko naredili kakšen napredek.

Deli s prijatelji