MILIJONSKI POSLI

Turk in Rončević ovadena zaradi zlorabe položaja

Objavljeno 12. februar 2014 08.29 | Posodobljeno 12. februar 2014 08.30 | Piše: STA, A. K.

Rončevićev odziv na ovadbo: »Ni le lažniva, ampak tudi zelo gnila«.

LJUBLJANA – Zaradi zlorabe uradnega položaja so kriminalisti NPU ovadili nekdanjega šolskega ministra Žigo Turka in nekdanjega direktorja direktorata za visoko šolstvo Boruta Rončevića. Dobrih pet milijonov evrov davkoplačevalskega denarja naj bi si namreč razdelile tri že vnaprej izbrane zasebne fakultete, za katere so bili prirejeni razpisi.

Lastniško povezani Rončević prirejal razpise

Rončević naj bi kot direktor direktorata za visoko šolstvo po naročilu tedanjega ministra Turka pogoje razpisa za koncesije za posamezne študijske programe priredil tako, da so jih dobile točno določene fakultete, Rončević pa naj bi bil s fakulteto za medije v času razpisa celo lastniško povezan.

Turk je povedal, da je seznanjen s preiskavo tega primera, vsebine ovadbe pa natančno ne pozna. »Vem pa, da vlada v zvezi s koncesijami ni sklenila nič nezakonitega in nič, kar ne bi bilo v javnem interesu,« je poudaril.

»Ne le lažniva, ampak tudi zelo gnila«

Rončević je v odzivu na ovadbo zapisal, da lahko šaljivo citira Lukšičev komentar interpelacije zoper aktualnega šolskega ministra Jerneja Pikala, in sicer, da ovadba »ni le lažniva, ampak tudi zelo gnila«. Odločitev je zdaj v rokah tožilcev, ki se bodo tudi odločili, ali bodo zahtevali tudi sodno preiskavo.

Deli s prijatelji