DAN ODPRTIH VRAT

Türk obiskal vojake, proslave ob dnevu SV pa ne bo

Objavljeno 12. maj 2012 19.36 | Posodobljeno 12. maj 2012 19.38 | Piše: Mo. S., STA

Minister za obrambo Aleš Hojs je vojake pohvalil in jih spodbudil k sodelovanju s civilnim okoljem.

Dokumente o velikovškem dogodku naj bi prejel njegov predhodnik.

LJUBLJANA – Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Danilo Türk se je danes v Ljubljani udeležil dneva odprtih vrat vojašnice Franca Rozmana Staneta. V spremstvu ministra za obrambo Aleša Hojsa in načelnika generalštaba slovenske vojske (SV) brigadirja Dobrana Božiča se je srečal s pripadniki SV in si ogledal predstavitvene dejavnosti.

Proslave ob dnevu SV ne bo

Tako si je predsednik med drugim ogledal doskok padalcev, dinamično predstavitev bojne vadbe, dela s službenimi psi in prikaz spretnostne vožnje motoristov vojaške policije. Iz urada predsednika republike so sporočili, da letos posebne proslave ob dnevu SV ne bo, bo pa predsednik v ponedeljek v predsedniški palači priredil sprejem za predstavnike ministrstva za obrambo in častniški zbor SV.

Naj vojaki pomagajo v različnih situacijah

Minister Hojs je ob koncu svojega prvega obiska na dnevih odprtih vrat v vlogi ministra pohvalil to obliko sodelovanja SV s civilnim okoljem. Kot je dejal, je še bolj od spoznavanja delovanja vojske pomembno dejstvo, da vojska pomaga civilnemu prebivalstvu tudi v različnih situacijah.

Po njegovem bi bilo dobro, da bi se vojska še na več področjih povezovala s civilnim okoljem, kot je bil primer nedavno v Rušah, kjer je vojska postavila most. S tem bi naredili pomemben korak k temu, da bi slovenski državljani prepoznali, da »slovenska vojska deluje za nas tudi v miru«, je dodal minister.

Deli s prijatelji