ČRNA GRADNJA

Türk bo moral porušiti svojo luksuzno vilo

Objavljeno 04. julij 2013 21.51 | Posodobljeno 04. julij 2013 22.09 | Piše: Ma. F.

Zakonca Türk morata porušiti svojo hišo z dvema apartmajema, vključno z vsemi pomožnimi objekti, garažo, s podhodi in z zunanjo ureditvijo.

PARECAG – V začetku meseca maja smo obiskali posestvo družine Türk nad sečoveljskimi solinami, vendar tam ni bilo videti nikogar. Brat nekdanjega predsednika republike Danila Türka Vitoslav jo je namreč po razkritju, da je črnograditelj, popihal na prvomajski dopust.

Türkovi se bodo pritožili, vile ne bi porušiliimage

Vitoslav Türk pa bo letošnje poletje očitno moral zavihati rokave in porušiti svojo luksuzno vilo nad Sečovljami, saj črna gradnja zgodaj jeseni, po odločbi inšpektorjev, ne bi smela več stati, piše MMC. Koprska gradbena inšpekcija je namreč 11. junija izdala dve odločbi o rušenju. Zakonca Türk morata tako porušiti svojo hišo z dvema apartmajema, vključno z vsemi pomožnimi objekti, garažo, s podhodi in z zunanjo ureditvijo. Vse to mora biti porušeno v dveh mesecih. Dobila sta tudi prepoved prepisa objektov in prodaje.

Inšpektor za ogled potreboval tri leta

Da družina Türk gradi na črno, je bila gradbena inšpekcija obveščena že leta 2007, a je inšpektor Pavel Galjanič za ogled potreboval tri leta. Ob tem so izpostavili, da se takrat ni zgodilo nič. Dodali so, da je inšpektor Galjanič pred nekaj tedni prav zaradi afere Türk odstopil z mesta vodje koprske gradbene inšpekcije.

Deli s prijatelji