KRITIK NIKAKOR KONEC

Tuji mediji: Bratuškova nima pojma o jedrski elektrarni

Objavljeno 07. oktober 2014 17.47 | Posodobljeno 07. oktober 2014 17.48 | Piše: P. Pa.

Presenetilo jih je, da ni bila seznanjena z državno pomočjo za jedrsko elektrarno Hinkley Point.

DUNAJ – Avstrijski Kleine Zeitung poroča, da so na twitterju zelo kritični do kandidatke za podpredsednico Evropske komisije in komisarko za energijsko unijo, Alenke Bratušek.  Posebno pozornost je pritegnil njen odnos do jedrske elektrarne Hinkley Point.

Kako ni vedela?

Kot poročajo, je bil njen odgovor glede odobritve državne pomoči za načrtovano britansko jedrsko elektrarno Hinkley Point nejasen, zato je bila deležna številnih kritik. Evropska poslanka Elisabeth Köstinger je svoje začudenje nad njenim nepoznavanjem izrazila kar prek twitterja. »Bratuškova ni seznanjena o razpravi glede dodelitve državne pomoči za jedrsko elektrarno Hinkley?!?!?«

V povezavi s tem se je odzval tudi socialist Matthias Groote, ki je dejal, da je na to, da Bratuškova ne more odgovoriti na vprašanje načrtovane državne pomoči za jedrsko energijo v Veliki Britaniji, ostal brez besed.

Prepričani, da si zaslužijo več

Nezadovoljstvo je izrazila tudi Esther de Lange, ki je zapisala, da udeleženci zaslišanja težko slišijo več kot le standardne in preveč splošne odgovore. »Energija si zasluži več ambicij.« Vodja zelene avstrijske delegacije Ulrike Lunacek pa je zapisala, da Bratuškova ni podala konkretnih odgovorov glede vizije in da se je nenehno ponavljala.

Deli s prijatelji