SKUPINA 29. OKTOBER

Tudi Zoran Janković bo kazensko ovaden

Objavljeno 20. januar 2013 18.13 | Posodobljeno 20. januar 2013 18.14 | Piše: Ma. F., STA

Zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije so že vložili kazensko ovadbo zoper premierja Janeza Janšo.

Zoran Janković.

LJUBLJANA – V Skupini 29. oktober, katere predstavniki so v četrtek zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije vložili kazensko ovadbo zoper premierja Janeza Janšo, napovedujejo, da v prihodnosti pripravljajo ovadbo tudi zoper Zorana Jankovića. V tem trenutku so v fazi zbiranja ustreznih elementov, ki predstavljajo utemeljeno pravno podlago pristojnim organom.

V omenjeni skupini si bodo tudi v prihodnosti prizadevali ovaditi vsakogar, ne glede na politično moč ali funkcijo, za katerega bo obstajal utemeljen sum in obremenilni dokazi kaznivega dejanja, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Tožilstvu predlagali pripor za Janšo

O svojem delovanju bodo redno obveščali domačo in tujo javnost, v primeru nespoštovanja domačega pravnega reda pa bodo pravico iskali tudi na drugih evropskih institucijah, napovedujejo. Ob tem so poudarili, da želijo s svojim delovanjem opozoriti državljane, da imajo sami v rokah mehanizme delovanja, med njimi tudi pravico do ovadbe kot orodje zoper vsakogar. »Tako ravnanje predstavlja našo moč in hkrati odgovornost,« dodajajo.

Predstavniki Skupine 29. oktober so v četrtek na vrhovno državno tožilstvo vložili kazensko ovadbo zoper predsednika vlade Janeza Janšo zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije, da je razpolagal oziroma še razpolaga z najmanj 200.000 evrov sredstev, katerih izvor ni znan. Tožilstvu so predlagali, da za Janšo zahteva pripor. Tedaj so predstavniki skupine glede Jankovića dejali, da ga kljub ugotovitvam protikorupcijske komisije niso ovadili, ker se njegovo premoženje ni povečalo.

Deli s prijatelji