RAZVRATNO

Tudi Slovenci uživajo: se slečeš in že vlečeš!

Objavljeno 19. julij 2013 10.51 | Posodobljeno 19. julij 2013 10.51 | Piše: Ajda Janovsky

Plaže za spolne razvrate niso samo na Hrvaškem, imamo jih tudi v Sloveniji, tako ob Savi kot pri Strunjanu.

Pri nas se po svingersko počitnikuje v Sežani.

ROVINJ – Leta 800 je neke nevihtne noči na obalo hrvaškega obmorskega mesta Rovinj naplavilo sarkofag velike svetnice in mučenice sv. Evfemije. Legenda, beleži jo rovinjski iluminirani kodeks iz 14. ali 15. stoletja, pravi, da je posmrtne ostanke našel mladenič in jih z dvema shiranima kravama zvlekel na breg. Evfemijini posmrtni ostanki danes počivajo za oltarjem osrednje rovinjske cerkve, ki se ponosno vzpenja nad mestom: le trdni, kamniti cerkveni zidovi ji zastirajo pogled na nekoliko drugačno svetišče, ki se nahaja 500 metrov proti severozahodu, razvpiti tempelj golote in svobodnega seksa, plažo Punta Križa.

V tem kraljestvu mesenih užitkov, za nekatere pa kar raju na zemlji, meje postavljajo le želje in domišljija obiskovalcev, v nasprotju z rajem, ki ga v znamenitem Alamutu opisuje znani slovenski pisatelj Vladimir Bartol, pa ni dostopen samo posvečenim, ampak čisto vsem. Vse, kar potrebujejo tovrstne zabave željni turisti, je nekaj iznajdljivosti pri iskanju skrite lokacije. Koda? Kemp Amarin!

Orgije pri 
belem dnevu

Razvpito mesto greha je na obali Monsena v bližini luksuznega turističnega naselja Amarin. Pred vhodom h kamnitemu obmorskemu prizorišču dejavnosti je poplava pločevine; v soncu se lesketajo avtomobili z nemškimi, s švedskimi, hrvaškimi in seveda tudi – slovenskimi tablicami. Za parkiriščem pa: bar na plaži in pot do skalne obale greha. Kljub očarljivemu prizorišču, belemu kamenju v objemu zapeljivo modrega morja, povprečen smrtnik ob prizoru v zadregi pripre oči. Pa ne zaradi vročega poletnega sonca: na plaži burijo duha prizori, ki presegajo najbolj divjo domišljijo povprečnih smrtnikov: ženske z moškimi, moški z ženskami, pari s samskimi, ženske z ženskami, moški z moškimi, vsi z vsemi in vsak z vsakim.

Vstopnine ni: prideš, se slečeš in že vlečeš, se šalijo poznavalci. Povprečna starost obiskovalcev presega 40 let, a nič ne de: prizori z nič več rosno mladimi telesi so, ker se odvijajo v živo in kar pri belem dnevu, tudi brez tega dovolj sočni. Nič čudnega, da poleg častilcev svinganja plaža privablja vse mogoče radovedneže, tudi novinarje in poročevalce.

»Strah nas je vse po vrsti«

»V frki smo. Čist' smo v frki. Upam, da bomo živi prišli od tod,« je s prestrašenim glasom poročal Miha Deželak, novinar slovenskega Radia 1, ki se je odločil preveriti stanje na razvpiti plaži. In še: »Strah nas je vse po vrsti.« Nadobudni trio, poleg Deželaka še Jure Ličen in Daniela Paj, je, opremljen z mikrofoni in s kamerami, poskušal vkorakati na Punto Križa, a jim je razkačeni šef plaže to takoj preprečil. Pretreseni so se umaknili po hribu navzgor, kjer jih je ne preveč prijazno sprejel še kup nejevoljnih obiskovalcev.

»Malo sem bil vržen v situacijo, ker me je sodelavec Denis Avdić poslal v Rovinj na posebno nalogo, ki mi ni najbolj ustrezala,« je bil razumevajoč novinar, ki mu je nato z ekipo po približno pol ure skrivanja za grmovjem navsezadnje le uspelo priti na drugo stran plaže do avtomobila. »Na radiu njihovega početja niti slučajno ne obsojamo, ne zatiskamo si oči in smo do pojava tolerantni,« dodaja Deželak, ki poudarja, da ekipa ni želela vdirati v zasebnost obiskovalcev plaže. Časopis Slobodna Dalmacija, ki je na profilu na facebooku objavil – zdaj že znamenito – fotografijo s Punte Križa, je moral posnetek nemudoma umakniti. Sodeč po rezultatih raziskave, objavljene v British Medical Journal leta 2010, bi se morali svingerji bolj kot nepovabljenih radovednežev bati spolno prenosljivih bolezni: stopnja tveganja za okužbe je namreč zanje celo višja kot za prostitutke!

Ponudba se ne širi

Kljub vse večji priljubljenosti in privabljanju obiskovalcev z vseh koncev sveta gre Punta Križa marsikomu v nos. Obljubljenega novega dnevno-nočnega kluba na plaži, ki so ga nameravali postaviti ruski investitorji, v bližnji prihodnosti ne bo. Kot je konec junija zatrdila tiskovna predstavnica hrvaškega ministrstva za okolje in prostor, je dela na parceli s katastrsko številko 1941/1 zaustavila gradbena inšpekcija. Podjetje za gradbeni poseg ni imelo ne gradbenega dovoljenja ne soglasja lastnikov sosednjih parcel, med katerimi je tudi mesto Rovinj, poleg tega pa je zaliv, v katerem so nameravali zidati, od leta 1968 zaščiten. Kljub priljubljenosti se torej ponudba plaže, vsaj za zdaj, ne bo širila.

Tudi v Sloveniji svingamo

Če pa se vam vseeno zahoče, vam za svinganje na plaži ni treba do Rovinja. Svingerske plaže imamo tudi v Sloveniji! Celo v Ljubljani. Tovrstnih popestritev željni Slovenci naj bi se zbirali na bregu Save v Črnučah pa tudi na eni od plaž med Izolo in Strunjanom. V Sloveniji imamo celo uradno registriran svingerski klub: Sprostitveni center Sun Garden v Sežani. S svinganjem naj bi se kratkočasili tudi v enem izmed podzemnih lokalov v Ljubljani, in sicer na Celovški cesti, znanim pod imenom Labyrinth Underground. Če ste željni svingerskih dejavnosti, a preveč sramežljivi, da bi se izpostavili radovednim pogledom, pa se lahko po svingersko nastavite sončnim žarkom tudi na njihovi nudistični plaži z odprtim bazenom, varno skriti za visokimi zidovi. 



Mož dobesedno »noter padel«

»Midva greva včasih v Sun Garden na Primorskem. Samo seksava med ostalimi, ker meni ni, da bi menjala, niti gledala. Potem sem se počasi sprostila, mož je pa že na začetku dobesedno noter padel. Nekoč sva pustila vrata separeja odprta in čez zataknila verigo, kar pomeni, da lahko gledaš, pridružiti se pa ne smeš. Šele takrat sem se nekako začela sproščevati tako, da mi sedaj ni problem se pridružiti skupini na isti postelji. No, menjava pa še vedno ne.«

 

Deli s prijatelji