PRIZNANJE

Tudi Bešič Loredan je poleg javne službe opravljal še zasebno

Objavljeno 03. april 2014 22.39 | Posodobljeno 03. april 2014 22.39 | Piše: Mo. S.

Povedal je, da bi lahko ostal tiho, a se je odločil, da sistem, »katerega umazanost iz prve roke poznam do obisti, spremenim«.

Danijel Bešič Loredan.

LJUBLJANA – Po razkritju, da veliko zdravnikov obenem dela v javnem in zasebnem zdravstvu, je zdaj jasno, da je s tem omadeževan tudi najverjetnejši kandidat za novega zdravstvenega ministra Danijel Bešič Loredan, ki je sicer velik kritik korupcije in mešanja javnega ter zasebnega zdravstva.

Poleg javne službe delal tudi v zasebnem podjetju

Leta 2004 je skupaj s kolegom iz bolnišnice Valdoltra, kjer je bil zaposlen, ustanovil podjetje Arthorn šport in postal njegov solastnik. Ob redni javni službi je v tem zasebnem podjetju delal osem ur na teden, a je čez dve leti iz podjetja izstopil. Med njegova dodatna dela spadajo dela v Thermani Laško, v samoplačniški ambulanti v Idriji in v zdravilišču Thalaso Strunjan, kjer je delo opravljal po podjemnih pogodbah.

Novinarki Pop TV je povedal, da je imel za svoje delo vsa dovoljenja, priznal pa je, da je res bil del tega sistema, ki je »bolan, sprevržen, je nekaj, česar v tujini ni in zato sem iz njega tudi izstopil«. Na vprašanje, ali je kdaj svojega pacienta iz javne bolnišnice Valdoltra poslal samoplačniško v svojo ambulanto, je odgovoril, da so to počeli vsi in da to še danes vsi počnejo. Vsako leto je opravil tudi kakšno operacijo »mimo vrste«, saj, se zagovarja, »je bil sistem tak, da je to dopuščal in je še danes tak«. Povedal je še, da bi lahko ostal tiho, a se je odločil, da sistem, »katerega umazanost iz prve roke poznam do obisti, spremenim«.

Ali je čist ali ne, pa naj presodijo ljudje, je še zaključil.

Deli s prijatelji