PRIHAJA V SLOVENIJO

Trump poteptal hrvaške upe: Moja žena je iz Slovenije

Objavljeno 06. julij 2017 15.45 | Posodobljeno 06. julij 2017 15.45 | Piše: P. Pa.

Hrvaški politični vrh napoveduje, da bo hrvaška predsednica v Varšavi izkoristila priložnost in prosila za ameriško podporo.

VARŠAVA – Hrvaška javnost si veliko obeta od političnega srečanja med hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović in ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, ki je v teh dneh na obisku na Poljskem. V Varšavi namreč prav danes poteka srečanje voditeljev držav pobude treh morij, ki je namenjena krepitvi sodelovanja 12 držav na območju med Baltikom, Jadranom in Črnim morjem, tudi Slovenije. Srečanja se bo udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, kot poseben gost pa prihaja predsednik ZDA.

Predsednik republike Borut Pahor je ameriškega predsednika Donalda Trumpa in prvo damo Melanio Trump ob robu srečanja voditeljev držav pobude treh morij v Varšavi povabil na obisk v Slovenijo. »Predsednik Trump je vabilo z naklonjenostjo sprejel,« so sporočili iz Pahorjevega urada.

A še preden je hrvaška predsednica dobila priložnost s Trumpom spregovoriti o arbitraži in ga prositi za pomoč, je Trump v govoru jasno in glasno spomnil, da je njegova žena Slovenka.

»Podpiramo vaša prizadevanja za zagotavljanje varnosti in prosperitete. Ta regija je zame pomembna, saj veste, moja žena je iz Slovenije,« je dejal in ponudil pomoč za potrebno infrastrukturo, nato pa se je obrnil k predsedniku Pahorju. »Govorila sva o tem, obožuje Slovenijo,« je dejal Pahor, na svojem twitterju pa je objavil fotografijo rokovanja s Trumpom in ob njej zapisal, da sta se pogovarjala tudi o obisku prvega ameriškega para v Sloveniji. 

 

Deli s prijatelji