NA KOŽO

Trojna tekma

Objavljeno 30. avgust 2016 00.35 | Posodobljeno 30. avgust 2016 00.36 | Piše: Rok Tamše
Ključne besede: komentar

Ni dolgčas, če plavaš, kolesariš in tečeš, da premagaš triatlon. In sebe.

Rok Tamše

Ni lahka triatlonska, sploh če prideš na svojo prvo tekmo v štafetah, ki šteje celo za medijsko državno prvenstvo, z nahrbtnikom posledic praznovanja abrahama večne najstnice z vsega zavidanja vredno žurersko kondicijo. A kaj bi s tem, ko te pa dviga adrenalin tekmovanja, novega dokazovanja ter pričakovanja sodelavcev, ki jih zbobnaš skupaj za prijetno nedeljsko druženje s športnim znojenjem na Kodeljevem. Smo plavali, kolesarili in tekli, Slovenske novice so bile v skladu s svojo priljubljenostjo na sončni strani Alp na promocijskem dogodku za slovenski triatlon v režiji kluba Telemach Ljubljana edine zastopane z dvema ekipama. Saj ne da bi bili res kakšni jekleni fantje in dekleti, a znamo na tekmah prispevati vedrega duha, novinarsko zagnanost in radovednost, ščepec boemstva, malce črnega humorja, vse to pa smo na romantičen način pretopili še v povsem soliden rezultat na premierni tekmi za vse nas. Na koncu koncev smo bili zraven, da zmaga triatlon.

Ta športna panoga postaja vse bolj priljubljena, saj jo nosilci domiselno približujejo množicam, predvsem najmlajšim. Saj ne gre več samo za silne razdalje, ko je treba preplavati kilometre ter jih na desetine prekolesariti in preteči. Vse skupaj lahko v triatlonu opravimo tudi zelo na kratko in dokaj hitro.

Mi smo svojo tekmo denimo opravili v pol ure, potem pa smo se že fotkali in jedli v prijetni družbi. Z nami so bili tudi olimpijka Mateja Šimic, ki sem jo spremljal od starta do cilja na tekmi kariere v Riu de Janeiru, ironman David Pleše pa novopečeni evropski prvak v dolgem triatlonu Denis Šketako... V bistvu je pomembno to, da imajo otroci, ki jih je pritegnil triatlon, vzornike, ki jih lahko srečajo, z njimi poklepetajo in naredijo še selfie. Si kar predstavljam, kako ponosno bodo kazali fotografije sošolcem in sošolkam ter razgrnili svoje rezultate in urnik tekem v prihodnje. Ker prav vsakega otroka ne prevzamejo nogomet, košarka, rokomet, atletika, smučanje ali gimnastika, zelo prijetna in koristna izbira je lahko tudi triatlon, pri katerem se zmanjša možnost hitrega naveličanja. Gre za tri različne panoge, na trojni tekmi ti pač ne more biti nikoli dolgčas. 

Deli s prijatelji