FOTO

Trobec Bučanova zapustila ministrstvo

Objavljeno 24. marec 2012 15.15 | Posodobljeno 24. marec 2012 15.15 | Piše: A.L., D. P.

Nase je opozorila z zahtevo za nadomestilom in s kasnejšo zavrnitvijo nadomestila plače za ministrsko funkcijo.

Duša Trobec Bučan je zapustila ministrstvo.

LJUBLJANA – Duša Trobec Bučan, ki je v Pahorjevi vladi tri mesece vodila ministrstvo za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, se je pred časom vrnila na ministrstvo, in sicer v kabinet notranjega ministra Vinka Gorenaka. Naša bralka Špela jo je ujela, ko je zapustila stavbo ministrstva za notranje zadeve.

Nadomestilo da

Sicer pa je Trobec Bučanova znana po tem, da ji je lani spomladi predsednik mandatno-volilne komisije DZ Bojan Kontič kot nekdanji ministrici odobril nadomestilo plače za ministrsko funkcijo. Trdila je, da se na nekdanjem delovnem mestu iz objektivnih razlogov ne more zaposliti.

Nadomestilo ne

Le dva dni za tem je mandatno-volilni komisiji DZ sporočila, da se odpoveduje pravici do nadomestila plače. To je tudi utemeljila. Ob zaprosilu za nadomestilo plače je namreč izhajala iz dejstva, da v času imenovanja za državno sekretarko v službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko, torej ob nastopu svoje prve politične funkcije, z ministrstvom za pravosodje ni imela sklenjenega sporazuma v smislu člena 152 b zakona o javnih uslužbencih, ki bi ji omogočil – po prenehanju politične funkcije – vrnitev na prejšnje uradniško delovno mesto na omenjenem ministrstvu.

»Zaradi navedenega in zaradi dejstva, da sem opravljala dve politični funkciji, torej ni zakonitih pogojev niti za moje zaprosilo niti za ponudbo ministra za pravosodje (prek medijev), da brez predhodnega javnega razpisa zaprosim za zaposlitev na ministrstvu za pravosodje,« je ugotovila Trobec Bučanova pred slabim letom dni.

Ste tudi vi s svojim telefonom ali fotoaparatom ujeli koga izmed politikov? Pošljite nam fotografijo, da jo pokažemo našim bralkam in bralcem.

 

Deli s prijatelji