OGLASNO SPOROČILO

Trije vrhunski okusi za prave gurmane

Objavljeno 09. november 2015 11.51 | Posodobljeno 06. november 2015 16.09 | Piše: B. K.

Črna posodica, skrivnostna in izjemna, tako kot vsebina zadnjih sedem let. Posodica Argete Exclusive, s katero Argeta, vodilna slovenska blagovna znamka med paštetami, že sedmo jesen zapored preseneča ljubitelje kulinarike in delikatesnih namazov. Letos so zvestim potrošnikom namesto novega okusa pripravili prav posebno presenečenje.

Zgodba o Argeti je zgodba o uspehu, ki že več kot pol stoletja združuje predane sodelavce, odlične tehnologe in surovine najvišje kakovosti v okusen končni izdelek – posodico paštete Argeta, ki jo obožujejo potrošniki v regiji in zunaj nje. Od vodilne blagovne znamke v nekdanji Jugoslaviji do največje evropske proizvajalke delikatesnih namazov. Tako bi z nekaj besedami opisali blagovno znamko Argeta, ki ji z razlogom pravijo dobra stran kruha.

Ekskluzivni okusi za zahtevnejše

»Kako bi se zahvalili svojim zvestim kupcem in jim ponudili prav posebno razvajanje v prazničnem decembrskem času,« so razmišljali pri Argeti, ko so leta 2009 razvijali prvi okus Argeta Exclusive in ga, da bi se že na trgovski polici ločil od drugih njihovih izdelkov, napolnili v črne posodice. Od takrat vsako jesen ustvarijo nov, drugačen in poseben okus paštete Argeta Exclusive. Prve okuse so zasnovali njihovi tehnologi, leta 2012 pa so naredili korak naprej in k sodelovanju povabili restavracijo San Rocco iz Brtonigle na Hrvaškem in njihovega chefa Tea Ferneticha. »Ko smo sprejeli Argetino povabilo k sodelovanju pri ustvarjanju novega okusa, pravzaprav nismo vedeli, kaj pričakovati,« se spominja Fernetich in pravi, da so se izziva lotili z navdušenjem in skupaj z Argetinimi tehnologi počasi zožili nabor okusov na dva najboljša. Rezultat sodelovanja je bila goveja pašteta s šparglji Argeta Exclusive à la San Rocco.

Trije izjemni ustvarjalci

Uspešno sodelovanje in pozitiven odziv kupcev sta vodila v nov ekskluziven okus. Tako je Argeto Exclusive leta 2013 zasnoval slovenski kuharski mojster Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu na Dvorcu Zemono. »Ko so me povabili k sodelovanju, priznam, da sem bil v dvomih. Prehrambno industrijo sem vedno razumel kot tovarniški tekoči trak, ki nima nič skupnega z okoljem kuhinje v restavraciji. Ta stereotip sem razbil že ob prvem obisku tovarne Argeta v Izoli, saj sem se znašel v profesionalni kuhinji, kjer je bilo ustvarjanje novih okusov mala malica,« se spominja Kavčič. V okusu Argete Exclusive à la Zemono je združil lososa z rožmarinom in janežem.

Lanski okus Argeta Exclusive à la La Subida, jelenja pašteta s sredozemskimi pistacijami in naravnim vinskim kisom Sirk, pa je nastal pod taktirko vrhunskega kuharja Alessandra Gavagne iz restavracije La Subida z Michelinovo zvezdico iz italijanskega Krmina. Gavagna je povedal, da je bilo sodelovanje z Argeto zanj in za ekipo La Subide velik izziv in obenem čudovita izkušnja.

Najboljše stvari so tri

image

Letošnji Argeta Exclusive je še posebej zanimiv, saj ljubiteljem kulinarike prvič prinaša ne le en, ampak kar tri ekskluzivne okuse hkrati. V skupnem pakiranju najdemo omenjene izvirne okuse, ki so jih Argetini tehnologi skupaj z vrhunskimi kuharji iz regije Alpe–Jadran, Alessandrom Gavagno, Tomažem Kavčičem in Teo Fernetichem, ustvarili v zadnjih treh letih. Trojno pakiranje Argeta Exclusive, ki je že na trgovskih policah, sestavljajo jelenja pašteta s pistacijami, lososova pašteta z rožmarinom in janežem ter goveja pašteta s šparglji. Trije različni okusi prinašajo tudi nove kulinarične kombinacije, s katerimi lahko hitro in enostavno postrežemo svojim gostom. Da so Argetine paštete izdelki odlične kakovosti, pa potrjujejo tudi vsi trije vrhunski mojstri kulinarike, ki so se odločili za sodelovanje pri ustvarjanju okusov Argeta Exclusive.

 

Več na: www.argeta.si

 

Deli s prijatelji