BTC

Triglav z Ikeo sklenil predpogodbo o prodaji zemljišča

Objavljeno 28. marec 2015 10.22 | Posodobljeno 28. marec 2015 10.22 | Piše: STA, Ma. F.

Ikea je septembra lani z Mestno občino Ljubljana podpisala memorandum za izgradnjo trgovine v Ljubljani.

LJUBLJANA – Družba Triglav Upravljanje nepremičnin, odvisna družba Zavarovalnice Triglav, je v petek s švedskim pohištvenim velikanom sklenila predpogodbo o prodaji zemljišča na območju ljubljanskega BTC. Pogodba bo sklenjena po izpolnitvi več odložnih pogojev, med njimi je najpomembnejši sprememba prostorskega načrta za to zemljišče.

Če odložni pogoji ne bodo izpolnjeni, pogodba o prodaji zemljišča v BTC ne bo sklenjena, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav, kjer pravijo, da bodo v primeru uspešne realizacije prodaje zemljišča javnost tudi obvestili.

Skupina Triglav prodaja dobrih 60 odstotkov zemljišča, ki je v njeni lasti v navedenem predelu. Preostanek zemljišča je skladno s strateškimi usmeritvami skupine tudi namenjen prodaji morebitnim drugim zainteresiranim kupcem.

300 novih delovnih mest

Ikea je septembra lani z Mestno občino Ljubljana podpisala memorandum za izgradnjo trgovine v Ljubljani. Investicija na površini približno 30.000 kvadratnih metrov, vredna 80 milijonov evrov, naj bi odprla okoli 300 delovnih mest.

V Ikei takrat o časovnici izgradnje trgovine niso želeli govoriti, so pa poudarili, da so z memorandumom potrdili resnost in izrazili pričakovanje, da se bodo vsa vprašanja – infrastrukture, potrebnih dovoljenj in sprememb urbanističnih načrtov – reševala hitro in učinkovito, seveda pa v okviru predpisanih postopkov.

Zgovornejši je bil takrat ljubljanski župan Zoran Janković, ki je izrazil pričakovanje, da bodo letos pripravljeni vsi potrebni dokumenti in da bo trgovina odprta v letu 2017.

Deli s prijatelji