PODVIG

Triglav se že trese pred stotinjo z letnico 2012

Objavljeno 06. september 2012 11.23 | Posodobljeno 06. september 2012 11.23 | Piše: B. F.

47. pohod Sto žensk na Triglav bo v petek in soboto.

TRIGLAV – Naša dekleta, matere, žene, vnukinje, hčerke, tete in kar je še ženskega sorodstva so včeraj zagotovo že zlagale v nahrbtnike vse potrebno za že 47. vzpon Sto žensk na Triglav.
Ne samo vzpon na najvišji slovenski vrh, pohodu smo dodali nekaj novitet in zanimivosti, saj bodo pohodnice dan pred vzponom v veliki učilnici vojašnice na Rudnem polju spoznale delo Gorske reševalne zveze Slovenije, ki ga bo predstavil predsednik GRZS Igor Potočnik, sledilo pa bo predavanje z diapozitivi našega izkušenega gorskega vodnika Klemena Volontarja o hoji in varnosti v visokogorju.

S sobote na petek

V petek gremo po zgodnjem vstajanju z Rudnega polja mimo Jezerc do Vodnikovega doma, prek Kalvarije do doma Planika, sledil bo daljši počitek in nato vzpon na vrh. Letos smo pohod premaknili s sobote na petek in ob tem prejeli precej pohval za to potezo, saj smo na ta način sprostili tako pot kot prenočitvene zmogljivosti koče čez vikend za ostale gornike. Če se bo praksa izkazala za dobro, bomo tako nadaljevali tudi vnaprej.

Točno sto jih je pohodnic, 88 jih še nikoli ni stalo na vrhu Triglava, vmes sta mami in hči ter, ne boste verjeli: tašča in snaha. Vremenska napoved je za ta konec tedna za visokogorje razmeroma ugodna.

Tiste, ki jih zanima, zakaj je naš pohod tako priljubljen in tradicionalen že od leta 1966 naprej, pa vabimo k ogledu treh filmov, ki jih je med lanskoletnim pohodom posnel gorski reševalec in vodnik Klemen Volontar (www.volontar.net).

Deli s prijatelji