TERNA

Tri leta bo
 za priboljšek

Objavljeno 26. oktober 2013 17.41 | Posodobljeno 25. oktober 2013 21.46 | Piše: S. O.
Ključne besede: Terna

Znova poteka nagradna igra Terna, tokrat bo trajala do 7. decembra.

20. Terna čaka na srečneže. Foto: Marko Feist/Delo

Bralci Slovenskih novic ste si komaj oddahnili od nagrad, ki smo jih podeljevali v sklopu 19. Terne, ko je svoj pohod že začela njena 20. različica. Od ponedeljka do sobote, 7. decembra, se bodo pod nalepko na prvi strani časopisa spet skrivale bogate nagrade, ki bodo razveseljevale tiste, ki bodo imeli največ sreče.

Eden izmed prvih, ki se mu je v sklopu 20. Terne že na široko nasmehnila boginja Fortuna, je 53-letni Evgen Vučkič iz Rankovcev v prekmurski občini Tišina. Evgen, ki smo ga po telefonu zmotili v službi, ki jo opravlja v Zavarovalnici Triglav v Murski Soboti, ravno tedaj pa ni imel nobene stranke, bo naslednja tri leta vsak mesec prejel 100 evrov. Nagrada, ki jo podeljuje družba za upravljanje Alta skladi, pomeni, da mu bodo v naslednjih 36 mesecih vsak mesec nakazali 100 evrov v obliki vplačil v izbrani podsklad krovnega sklada Alta. Če bo pametno izbral sklad in mu bodo zvezde naklonjene, lahko podarjeni denar precej oplemeniti.

Evgen je že dolgo naročen na Slovenske novice, niti sam ne ve točno, koliko časa, zagotovo pa vsaj 15 let. »Zanima me, kakšne so stvari in kaj se dogaja v preostali Sloveniji, kakšni so ljudje, ne samo tisti iz domačega kraja.« Vsako jutro navsezgodaj poštar v nabiralniku njegovi družini pusti izvod časopisa, prvi pa ga prelista tisti, ki prej vstane. Tistega dne, ko so zadeli nagrado, ki jo podeljujejo Alta skladi, je Novice prva vzela v roke žena Irena. »Poštar je zjutraj prinesel časopis. Potem po navadi pred službo malo pobrskamo po njem, tokrat je to počela žena. Pa jo kar naenkrat slišim, da smo dobili nekakšno nagrado. Sem rekel, kakšno nagrado, saj svoj živi dan nisem nič dobil. Kakor dolgo živim, sem vse zaslužil z rokama, in to je to. Sploh je nisem jemal resno. Gledala sva nalepko, pa sem ugotovil, da so trije znaki res enaki, potem pa sva ugotavljala, kaj to pomeni.«

Denar vedno prav pride, sploh za kakšen priboljšek v teh kriznih časih. Mogoče bo nekaj od tokratne šlo tudi za konje, ki jih ima Evgen pri hiši, saj se zelo rad ukvarja z njimi. Nekaj časa je na kasaških dirkah sodeloval tudi njegov sin Evgen, rada jih ima tudi vnukinja Kaja.

Tokratna Terna podeljuje drugačne nagrade kot prejšnje, najbolj privlačne so seveda denarne. V sklopu 20. Terne na bralce čakajo glavna denarna nagrada, to je 10.000 evrov, ter dve po 5000 evrov, poleg tega pa še več kot 5000 preostalih. 

Deli s prijatelji