OGLASNO SPOROČILO

Trgujte s ceno delnic Appla in zaslužite na svetovni borzi s temi brezplačnimi 50 evri

Objavljeno 30. september 2015 14.31 | Posodobljeno 30. september 2015 14.31 | Piše: B. K.

FXLider posebno bralcem Slovenskih Novic podarja 50 evrov, namenjenih za trgovanje s cenami delnic Appla in drugih velikih podjetij na svetovni borzi. Na edini borzi, na kateri lahko zaslužite tudi takrat, ko cene delnic rastejo ali padajo.

Prijavite se tukaj in začnite trgovati z brezplačnimi 50 evri na svetovni borzi

V septembru je cena Applovih delnic zrasla za 5,33 %. S samo 19 dolarji pod rekordno ceno so delnice Appla še vedno mikavno finančno sredstvo.

»V prejšnjem kvartalu je prodaja iPhona zrasla čez 75 %. Eden od dejavnikov, ki dodatno pritiska na ceno delnic, je zaskrbljenost, da se potencial za rast prodaje iPhona na Kitajskem zmanjšuje. Po velikih spremembah na finančnih trgih v tej državi in odločitvi Narodne banke Kitajske, da devalvira juan, in najnovejših podatkih, ki jih je objavil Apple, iPhone še vedno ostaja hit na Kitajskem,« pravijo pri FXLiderju.

Prejšnje leto je bila Kitajska opazno odsotna s seznama držav, v katerih je bil primarno lansiran iPhone. Na izid na kitajskem trgu je bilo treba počakati več kot en mesec, potem ko je bila prodaja v ZDA že v velikem zagonu. Apple bo letos omogočil hkratni začetek prodaje novega iPhona v trgovinah na Kitajskem in ZDA.

»Kitajska je postala pomemben trg za Apple. Prejšnjih nekaj let je bila prodaja na zrelih trgih, kot sta Evropa in ZDA, v rahlem upadanju, predvsem zaradi zasičenosti. Kitajska pa še vedno ostaja država, v kateri številni kupci še vedno čakajo na svoj prvi pametni telefon,« še dodajajo pri FXLiderju.

Apple je že postavil temelje za potencialno ogromno prodajo na Kitajskem, ki se stabilno povečuje. Konec leta 2013 je bil dosežen zelo pomemben dogovor o prodaji iPhona prek China Mobila, ki je po tržni kapitalizaciji največje telekomunikacijsko podjetje na svetu.

Prizivno sodišče v ZDA je presodilo v korist Appla v sporu zoper Samsung, kar pomeni, da zadnji ne more uporabljati določene funkcionalnosti svojih naprav, ki kršijo patentni zakon.

Prijavite se tukaj in začnite trgovati z brezplačnimi 50 evri na svetovni borzi

Če opazujemo ceno delnice, vidimo, da ni le višja od cene v prejšnjih letih, ampak je tudi presegla rast indeksa S&P 500 v istem časovnem obdobju. Tudi če so obstajali drugi dejavniki, ki so vplivali na rast, ima največ  zaslug za rast prav dobiček. Dobiček po delnici v zadnjem kvartalu je v primerjavi z istim obdobjem prejšnjega leta večji za 44,5 %, tako da se je pozitiven trend nadaljeval že drugo leto zapored.

Ko govorimo o prihodnjem gibanju cen delnic, je treba poudariti, da tudi najdonosnejše delnice lahko ustvarijo padec, kadar je govor o negativnem padcu trga. Če upoštevamo vse razmere na trgu, ostaja zelo majhen dvom o tem, da delnice Appla ne bi še naprej rasle.  

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Deli s prijatelji