MANDATARSKO

Trenirkarji in živaloljubci pred parlamentom

Objavljeno 28. januar 2012 15.10 | Posodobljeno 28. januar 2012 15.04 | Piše: M. U.

Ljubitelji trenirk se na povabilo na kavo pred parlament niso odzvali.

Trenirkar pred parlamentom (foto: Leon Vidic).

LJUBLJANA – Pestro dogajanje v državnem zboru (DZ), kjer poteka razprava o bodočem mandatarju, je pred stavbo parlamenta in v parlament privabila različne ljudi. Med drugimi je dogajanje v DZ pritegnilo tudi ljubitelje zadnje čase zelo priljubljenega oblačila – trenirk. Na kavico pred parlament so trenirkarji vabili prek facebooka, pa odziv ni bil prav velik, saj so si na sončno soboto očitno raje nadeli nase še kakšen drug kos oblačila.

Miren shod za pravice živali

Medtem so se na ljubljanskih ulicah zbrali tudi ljubitelji in zagovorniki pravic živali. Protestirali so za živalske pravice. Zbrali so se pred Ljubljansko borzo, krenili proti Prešernovemu trgu in nato proti poslopju DZ, pohod pa so končali pred ministrstvom za kmetijstvo in veterinarsko upravo.

Kaj zahtevajo protestniki?

Protestniki med drugim zahtevajo prepoved lovnega turizma in preverjanje življenjskih razmer živali ter knjige cepljenja. Uvedli pa bi tudi krožke po osnovnih šolah, kjer bi učence seznanjali z odgovornim lastništvom živali, stanju v zavetiščih, sterilizaciji in kastraciji živali.


 

Deli s prijatelji