ODLOČENA

Tožilka iz primera koroške deklice za varuhinjo človekovih pravic

Objavljeno 02. september 2012 22.54 | Posodobljeno 02. september 2012 23.14 | Piše: M. U., STA

Aleksandra Štiblar je zaradi razkritij v Slovenskih novicah v disciplinskem postopku.

Aleksandra Štiblar. Foto: osebni arhiv

LJUBLJANA – Velenjska tožilka, poznana predvsem po primeru koroške deklice, Aleksandra Štiblar je potrdila, da bo kandidirala za mesto varuhinje človekovih pravic. Podrobnejšega programa še nima, kandidaturo pa namerava vložiti konec prihodnjega tedna.

Odločitev zaradi velike podpore

Štiblarjeva je povedala, da ideja o tem, da bi postala varuhinja, obstaja že nekaj časa, saj so ljudje na spletnem družbenem omrežju Facebook tudi ustvarili skupino Aleksandro Štiblar za varuhinjo človekovih pravic. A sama o tem ni razmišljala. Ker pa je dobila toliko prošenj in podpore, se je odločila, da kandidira, je pojasnila. O programu je še prehitro govoriti, je dodala, saj je odločitev šele sprejela. Tako napoveduje, da se bodo zdaj organizirali in zbirali podpise podpore. Sicer pa trdi, da se za kandidaturo ni odločila zaradi disciplinskega postopka, ki teče proti njej.

Disciplinski postopek zaradi Slovenskih novic

Disciplinski postopek je namreč zahteval generalni državni tožilec Zvonko Fišer. Kamen spotike naj bi bil članek iz Slovenskih novic, v katerem je Štiblarjeva javno spregovorila o podrobnostih primera štiriletne koroške deklice, ob čemer ni varčevala niti s kritikami dela tožilskih kolegov.

Deli s prijatelji