OBTOŽENA

Tovšakova zbolela

Objavljeno 09. oktober 2012 17.08 | Posodobljeno 09. oktober 2012 17.08 | Piše: STA, A. L.

Sodišče se je danes odločilo za preklic obravnave.

V kakšne transakcije se je spustila Hilda Tovšak?

CELJE – Okrožno sodišče v Celju je popoldne preklicalo za sredo napovedano obravnavo proti nekdanji direktorici Vegrada Hildi Tovšak in nekdanji direktorici kadrovskega in splošnega sektorja družbe Branki Gabrijel, ki jima tožilstvo očita storitev kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja.

Po predobravnavnem naroku, ki je bil 11. julija letos in na katerem nobena od obdolženih ni priznala krivde, je sodnica Ingrid Lešnik za sredo napovedala začetek glavne obravnave. Zagovornik Tovšakove Boris Kanduti pa je v ponedeljek dejal, da je že prejšnji teden zaprosil za preložitev obravnave zaradi bolezni Tovšakove. Sodišče se je danes odločilo za preklic obravnave, je razvidno iz objave na spletni strani sodišča.

Oškodovani za 220 tisočakov

Tovšakova in Gabrijelova sta osumljeni storitve kaznivega dejanja poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja, saj naj bi od začetka leta 2009 do sredine leta 2010 neupravičeno porabili dobrih 420.000 evrov iz Vegradovega solidarnostnega sklada, namenjenega delavcem treh družb Vegrada. Obtožnica ju bremeni, da sta podrejeni delavki naročili, naj iz blagajne vzajemne pomoči denar nakaže na transakcijske račune družb Vegrad, Vegrad Projektivni biro in Vegrad Inde. Del teh sredstev, ki so bila namenjena družinam dveh umrlih delavcev, sta Tovšakova in Gabrijelova vrnili v blagajno vzajemne pomoči, tako da sta delavce in podjetniški sindikat dejansko oškodovali za okoli 220.000 evrov.

Obtožnica zoper Tovšakovo in Gabrijelovo je spisal okrožni državni tožilec specializiranega državnega tožilstva Stanislav Pintar.

Deli s prijatelji