KANDIDAT

Tomaž Orešič naskakuje HSE

Objavljeno 02. avgust 2012 13.50 | Posodobljeno 02. avgust 2012 14.41 | Piše: A. L.

Matjažu Janežiču se novembra izteče dveletni mandat.

Tomaž Orešič ni želel potrditi, da se poteguje za vodenje HSE, a tega tudi zanikal ni.

LJUBLJANA – Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da je svojo prijavo za prvega moža Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) oddal tudi Tomaž Orešič, direktor londonske energetske družbe EFT Group za zahodno in srednjo Evropo. Tega za Slovenskenovice.si sicer ni želel eksplicitno potrditi, a oddajanja prijave ni zanikal. Naj spomnimo, da se je pred slabim letom kot kandidat LDS že potegoval za mesto gospodarskega ministra.

Njegov program naj bi bil po mnenju poznavalcev energetske panoge dober, mednarodno in razvojno usmerjen.

Nadzorni svet HSE bo o izboru generalnega direktorja družbe odločal na eni od prihodnjih sej, so sporočili včeraj. Sicer pa se Matjažu Janežiču, šefu HSE, novembra izteče dveletni mandat. Koliko prijav so prejeli, v HSE še niso razkrili.

Delo je sicer pred dnevi poročalo, da naj bi bili med kandidati:

Matjaž Janežič, zdajšnji direktor HSE;
Borut Meh, nekdanji direktor HSE, ki so ga nadzorniki razrešili iz nekrivdnih razlogov;
Milan Medved, predsednik uprave Premogovnika Velenje, ki pa naj bi mu stolček tresli mali delničarji;
Vitoslav Türk, kot kandidat vlade za vršilca dolžnosti predsednika uprave AUKN je pogorel, zato ga nekateri zdaj vidijo kot najresnejšega (SDS) igralca v igri za vrh HSE;
Marko Agrež, nekdanji direktor trboveljske termoelektrarne, član SDS in član komisije, ki je pod vodstvom direktorja direktorata za energijo Julijana Fortunata pregledala dokumentacijo o TEŠ 6.

Požareport pa danes poroča, da se za prvega moža HSE poteguje tudi direktor Termoelektrarne in toplarne Ljubljana Blaž Košorok. Med drugim je tudi član gospodarskega odbora SDS, odgovoren za energetiko.

Deli s prijatelji