EKSKLUZIVNO

Tomaž Lovše: prebivalec Monaka s hišo na Floridi

Objavljeno 22. september 2011 20.52 | Posodobljeno 23. september 2011 09.00 | Piše: S. N.

Ekskluzivno o naših bogataših in njihovih vilah v tujini

Tomaž Lovše ima na Floridi luksuzno nepremičnino

LJUBLJANA – Odkritje luksuzne nepremičnine na obalah Mehiškega zaliva v Naplesu, floridskem mestecu, ki mu pravijo kar kraljevski dragulj, bo Tomaža Lovšeta zagotovo povzdignilo na lestvici najbogatejših Slovencev. Za to investicijo lastnika slovenskega in italijanskega Dinersa ter predsednika Smučarske zveze Slovenije doslej nismo vedeli; letošnja ocena vrednosti nepremičnine znaša 14 milijonov dolarjev, za prav toliko jo je Lovše kupil 2009.

Njegov naslov je monaški

Štirinadstropno vilo z bazenom in zemljiščem na obali je kupil prek podjetja DC Invest LLC, ki jo je 15. julija 2009 registriralo na Floridi. V registru je navedeno, da gre za domače podjetje s sedežem na naslovu 7621 Bay Colony Drive, Naples. Zapisan je tudi pooblaščeni agent, J. Thomas Conroy, odvetnik iz Naplesa. Lovšetova vloga v družbi z omejeno odgovornostjo je dvojna: vpisan je kot ustanovitelj in menedžer. Ob njegovem imenu je zapisan tudi naslov, ne slovenski, ampak tisti iz Monaka: 19 Rue des Spelugeus, Monaco. Z dodatnim preverjanjem ugotovimo, da gre pravzaprav za slovito Avenue des Spelugues v Monte Carlu, kjer so Lovšetovi sosedje izjemno zanimivi in finančno močni ljudje. V registru podjetja je pripetih še dvoje rednih letnih poročil.

Luksuzna nepremičnina

Na internetu smo našli naslov DC Investa in spoznali, da je sedež Lovšetove družbe izjemno luskuzna nepremičnina: za 14 milijonov dolarjev jo je kupil od Connie in Toma Gallowaya, bogatih zakoncev iz Louisiane, ki sta v Naplesu poskrbela za vinski festival, in sicer organizirala številne dogodke za vipovce. Nepremičnino, ki sta jo prodala Lovšetu, sta kupila leta 1999 za precej manj denarja, 4,5 milijona dolarjev. Nekdanja lastnika očitno nista tako uspešna v izogibanju conam davčnega tveganja kot njun kupec Lovše, rezident Monaka, saj proti zakoncema dacarji iz Louisiane vodijo uradni postopek zaradi utaje davkov. Gallowayeva sta očitno kupila samo parcelo, ob enem zapisu ob Lovšetovi nepremičnini namreč piše, da gre za objekt, ki ga je dizajniral David Humphries in zgradilo podjetje Kurtz Homes leta 2002.

 

Še več fotografij iz luksuzne vile si oglejte v tiskani izdaji Slovenskih novic.

Jutri nadaljevanje o Lovšetovi vili na Floridi.

Zapis je odlomek avtorice Irene Divković Milanović iz dopolnjene izdaje dela Kondo Kondo, ki bo izšla po objavljenih tekstih v Slovenskih novicah, v njej pa razgalja premoženje (tudi) slovenskih tajkunov.
Deli s prijatelji