SEŠTEVEK

Toliko milijonov so nas lani stali migranti

Objavljeno 11. februar 2016 22.02 | Posodobljeno 11. februar 2016 22.02 | Piše: STA, Mo. S.

Skupni stroški za delo zdravstvenih organizacij so znašali slabega pol milijona evrov.

LJUBLJANA – Vlada je danes sprejela odgovor na poslansko vprašanje poslanca SDS Vinka Gorenaka o stroških, povezanih z migranti v letu 2015. Ti so skupno znašali 20,2 milijona evrov, pri čemer je največ sredstev porabilo notranje ministrstvo.

Vlada je v odgovoru predstavila stroške dela ministrstva za notranje zadeve, Slovenske vojske (SV) in ministrstva za zdravje. Gre za materialne in ostale stroške, povezane z migrantskimi tokovi, in sicer na podlagi lani plačanih računov, so v sporočilu za javnost zapisali v uradu vlade za komuniciranje. Stroški notranjega ministrstva so znašali 7,82 milijona evrov, SV 6,37 milijona, stroški Uprave RS za zaščito in reševanje pa 3,58 milijona. Skupni stroški za delo zdravstvenih organizacij so bili slabega pol milijona evrov.

Od drugih državnih organov je največ porabilo ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, in sicer 1,65 milijona evrov. Ocenjeni stroški dela javnih uslužbencev uprave za zaščito in reševanje ter pripadnikov civilne zaščite oziroma sil za zaščito, reševanje in pomoč znašajo 100.000 evrov mesečno.

Ukrepi podaljšani

Vlada je na seji sprejela tudi odlok o podaljšanju izvajanja ukrepov kriznega odzivanja v okviru pristojnosti policije. »Ker se razmere niso bistveno izboljšale in je pričakovati, da bo begunska kriza še trajala, so izpolnjeni pogoji za podaljšanje izvajanja sprejetih ukrepov kriznega odzivanja za tri mesece, in sicer od 15. februarja 2016 dalje,« so navedli v vladi.

Deli s prijatelji