NAGRADNA IGRA

Tokrat Terna ni bila simbolična!

Objavljeno 15. april 2016 10.18 | Posodobljeno 15. april 2016 10.18 | Piše: T. J .G.

Tone in Fani Franko sta zadela večjo nagrado kot prejšnjič.

Terna je razveselila zakonca Franko. 
Foto: Tanja Jakše Gazvoda

VELIKE BRUSNICE – Pred časom se je Frankovim iz Velikih Brusnic sreča v Terni Slovenskih novic že nasmehnila, a takrat je za tri enake simbole družina dobila simbolično nagrado. Tokrat pa so Tonetu in Fani Franko trije enaki simboli prinesli kar eno od večjih nagrad nagradne igre – irobot robotski sesalnik Romba 651, vreden več kot 400 evrov.

Ko raznašalec časopisov v nabiralnik Frankovih prinese Novice, jih najprej v roke vzame Fani. Seveda takoj pogleda, kaj se skriva pod nalepko, in pred dnevi je odkrila tri enake simbole. Kaj pomenijo, ni vedela, je pa poklicala v Ljubljano in izvedela, da je tokratni dobitek res vreden. »Saj sva pred kakšnima dvema letoma kupila nov sesalnik, a ne takšnega, da bi delal sam, zato bo novi zagotovo prišel prav,« je bil navdušen Tone, ki ima, čeprav je že 15 let v pokoju, tako kot večina upokojencev veliko dela. Z ženo namreč skrbita za kokoši in zajce, čez zimo vzredita pujse zase ter za hčerkino in sinovo družino, imajo tudi zemljo, ki jo obdelujejo, pa vinograd, tako da je prostega časa vedno premalo. A za Slovenske novice se vedno najde čas, predvsem zjutraj.

Novicam sta zvesta že dve desetletji, prebirata večinoma vse, tudi priloge, predvsem Ono, Delo in dom ter Vikend, oba pa si v časopisu želita še več prispevkov z Dolenjske. »Tako sva se navadila na časopis, da je ob praznikih kar dolgčas, ko ga ni,« se nasmehne Tone in doda, da vedno prebere vice v Kolofoktarju, in v šali doda, da pogleda tudi, katero zapeljivko je uredništvo uvrstilo na sredino časopisa. 

Deli s prijatelji