NAČRTI

Todorić obljublja: Iz Mercatorja bom naredil čudež

Objavljeno 18. junij 2013 11.22 | Posodobljeno 18. junij 2013 11.21 | Piše: A. K.

Ivica Todorić, prvi človek Agrokorja, je spregovoril o tem, kakšne načrte ima z Mercatorjem.

Ivica Todorić z Agrokorom prevzema Mercator.

LJUBLJANA – Ivica Todorić, prvi človek Agrokorja, ima z Mercatorjem velike načrte. Čeprav se ljudje bojijo, da bo Mercator obrnil na glavo in začel odpuščati, Todorić to zanika. »Naš glavni cilj je, da Mercatorju damo novo vizijo, nove sinergije, nove možnosti za stabilizacijo. Cilj je, da čez noč naredimo dobro družbo,« je v intervjuju za Finance povedal Todorić, ki meni, da lahko njegova družba z Mercatorjem že v prvem letu naredi čudež.

Osnovna strategija: poslušati kupce

»Ne bomo prišli in ukazovali. Dogovorili smo se že, da bomo popolnoma spremenili upravljanje v vsej skupini,« pravi prvi človek Agrokorja. Njegov cilj je, da bi bil Mercator v prihodnosti učinkovit in dobičkonosen. Svoje znanje želi prenesti kolegom v Mercatorju.

»Videli boste, kako dobra družba bo. Osnovna strategija pa je, da poslušamo kupce. Ponuditi jim moramo boljši nabor izdelkov, boljšo storitev in tudi boljšo ceno,« je še dejal. O tem, koliko ljudi naj bi bilo v Mercatorju preveč, ne ve ničesar.

Žrtev svojega dela

O namigovanjih, da je največji hrvaški tajkun in fevdalni vladar Hrvaške, je Todorić dejal, da je vsako soboto v pisarni in je žrtev svojega dela. Zanikal je tudi, da je podkupoval ljudi, da je prišel do Mercatorja. »Gre izključno za pametno odločitev slovenskega biznisa. Tega bi težko ustavila celo politika. Kolikor mi je znano, pa se ne ta ne prejšnja vlada s tem sploh nista želeli ukvarjati,« je zaključil. 

Deli s prijatelji