ZMEŠNJAVA

Točili bencin namesto dizla

Objavljeno 04. julij 2014 20.53 | Posodobljeno 04. julij 2014 20.52 | Piše: Iztok Umer

Zaradi napake na bencinskem servisu Italijanu gliser seveda ni vžgal.

Pri prečrpavanju goriva se je zgodila zamenjava goriv. Foto: Iztok Umer

IZOLA – Pri prečrpavanju goriva iz avtocisterne v rezervoar bencinskega servisa v izolskem mandraču se je minulo soboto zgodila nerodna tehnična napaka. V rezervoar servisa, ki je namenjen hrambi dizelskega goriva, je namreč stekel 95-oktanski bencin. Pomoto oziroma tehnično napako so ugotovili šele, ko je na svojem plovilu rezervoar napolnil italijanski gost: ko je po napolnitvi in plačilu poskušal zagnati motor, ta ni vžgal. Njegovo potovanje proti Krku je skorajda padlo v vodo.

»K sreči so zaposleni na servisu takoj ugotovili, zakaj italijanskemu vodniku gliserja ne vžge motor. Nastala je tehnična napaka na avtocisterni, v kateri prekati ločijo vrste goriva, ki jih prevaža. Tako so rezervoar servisa za dizelsko gorivo napolnili s 95-oktanskim bencinom. Čim smo ugotovili napako, smo servis zaprli. Napačno napolnjen rezervoar smo prečrpali in počistili, kar je trajalo en dan. Prejeli smo tudi podatke, da je pred ugotovitvijo napake svoje rezervoarje z bencinom namesto dizla napolnilo še nekaj strank. Vsem oškodovanim strankam, ki so prijavile reklamacijo, se opravičujemo za nevšečnosti in jim bomo popravili nastalo škodo,« je napako na izolskem servisu pojasnil vodja službe Petrolovega korporativnega komuniciranja Aleksander Salkič.

Izvedeli smo še, da so ob spoznanju napake italijanskemu gostu takoj zagotovili mehanika, prečrpali gorivo in mu natočili ustrezno gorivo. Po zapletih in hitrem reševanju je motor njegovega gliserja vžgal. Sporočil je že, da je prispel na Krk, kamor je bil namenjen v soboto.

Deli s prijatelji